На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Огляд глобальної індустрії P&C страхування. Чому зростають збитки від андеррайтингу?

Версия для печати Версия для печати
25.05.2023 

Останніми роками індустрія P&C страхування зіткнулася з труднощами, здебільшого через збільшення частоти та тяжкості природних катастроф, а також посилення ринку перестрахування, йдеться у дослідженні Insurance Economics & P&C Underwriting від Інституту страхової інформації.

У 2022 році чистий сукупний коефіцієнт збитковості для галузі страхування майна/страхування від нещасних випадків становив 102,4, причому збитки від андеррайтингу особистих ліній частково компенсувалися прибутками від андеррайтингу комерційних ліній.

Різниця в збитковості була особливо сильною: для особистих ліній зареєстровано сукупне співвідношення 109,9 проти 94,8 для комерційних ліній, що є найбільшою різницею принаймні за 15 років.

Триває основне зростання ринку P&C страхування

Згідно з останніми прогнозами актуарного андеррайтингу Інституту страхової інформації (Triple-I) і Milliman, у 2023 році чистий комбінований коефіцієнт галузі страхування майна прогнозується на рівні 101,5.

Перестраховики обговорили ключові макроекономічні тенденції, що впливають на показники індустрії майна/страхування від нещасних випадків, включаючи інфляцію, підвищення процентних ставок і загальне зростання бази P&C.

Основне зростання P&C продовжує стримуватися монетарною політикою, без видимого полегшення, скорочення на -1,5% з початку року порівняно з валовим внутрішнім продуктом США на рівні 1,3%.

Зростання процентних ставок стримує початок будівництва нового житла

Прогнозується, що з 2023 по 2025 рік ВВП зросте трохи вище очікувань ФРС, але залишиться нижчим за довгострокові очікування ФРС в майбутньому.

За останні шість місяців економічне зростання США впало, оскільки підвищення процентних ставок стримує будівництво нових будинків, корпоративні капіталовкладення та витрати на транспортні засоби.

Triple-I очікує, що перспективи рецесії в США будуть високими до кінця 2023 року, оскільки ФРС залишається налаштованим, що робить її довгострокові очікування зростання недосяжними.

Хоча малоймовірно, що більша, ніж очікувалося, кількість робочих місць у квітні змусить ФРС агресивно прискорити темпи поточного посилення монетарної політики, це може подовжити тривалість поточного циклу жорсткості.

Витрати на заміну P&C зросли в середньому на 40% з початку пандемії, що значно перевищує сукупне зростання загальної інфляції.

Прогнози андеррайтингу страхової галузі P&C

У 2021 і 2022 роках комерційні лінії страхування досягли нижчих чистих сукупних коефіцієнтів збитковості, ніж особисті лінії, це триватиме принаймні до 2025 року.

Усі лінійки продуктів отримують вигоду від підвищення ефективності, що призводить до значного скорочення як операційних витрат, так і коефіцієнтів витрат на коригування збитків, про що свідчать коефіцієнти витрат галузі за 2022 рік.

Якщо дивитися на ринок страхування особистих автомобілів, загальний чистий коефіцієнт збитковості у 2022 році склав 112,2, що на 10,7 пункту менше, ніж у 2021 році, і на 19,7 пункту менше, ніж у 2020 році.

Ця галузь не мала таких низьких показників андеррайтингу за весь рік десятиліттями. Якщо тенденції вартості заміни не почнуть суттєво знижуватися (що наразі не прогнозується), ринку автострахування знадобиться щонайменше час до 2025 року, щоб відновити продажі страхового покриття персональних автомобілів до прибутковості андеррайтингу.

Для власників будинків чистий сукупний коефіцієнт у 2022 році становив збитковість 104,6. Ураган "Ян", другий найдорожчий страховий збиток після урагану "Катріна", був значною причиною страхових збитків для галузі.

Страхування комерційної власності, загальна відповідальність і компенсації працівникам

Комерційна власність, загальна відповідальність і компенсація працівникам були яскравими плямами в галузі, кожна з яких зафіксувала зростання андерайтингу в 2022 році.

У 2021 році комерційні транспортні засоби показали хороші результати збитковості, але, схоже, це було недовго, оскільки втрати від андеррайтингу, частково спричинені суттєвими несприятливими подіями попереднього року, повернулися у 2022 році.

Страховики очікують, що знадобиться подальше підвищення тарифів, щоб компенсувати рівень збитків.

Ринок кіберстрахування

У 2022 році пряма премія кіберстрахування зросла на 50%. Сукупне зростання за останні 7 років склало 620%. Коефіцієнти прямих збитків за останні 8 років становили в середньому 49%, а в 2022 році вони були трохи нижчими за середні – 45%.

Компенсація працівникам є здоровою та сильною в межах комерційних результатів. Вплив пандемії та відновлення економіки вплинули на обсяг і розташування компенсації працівників, але не на прибутковість.

Для приватних страховиків у 2022 році премія зросла на 11%, майже повернувшись до рівня допандемічного 2019 року. Це шостий рік поспіль, коли чистий сукупний коефіцієнт заробітної плати був нижчим за 90, і дев'ятий рік поспіль зростання андерайтингу.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/05/25/42703

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес