На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

На ринку спостерігається значне підвищення тарифів перестрахування майна на 33%

Версия для печати Версия для печати
06.06.2023 

Howden Tiger повідомляє про значне підвищення тарифів перестрахування майна, причому тарифи для майна з поправкою на ризик катастрофи зросла в середньому на 33% після поновлення 1 червня, досягнувши найвищого рівня з моменту створення.

Збільшення коливалося в діапазоні від 25% до 40% з варіаціями залежно від конкретного ризику. Це сталося після зростання тарифів на 25%, яке спостерігалося у 2022 році, в результаті чого індекс цін досяг найвищого рівня з моменту його створення.

Зростання тарифів перестрахування було зумовлене постійним низьким рівнем капіталу відносно ризику, а також поєднанням глобального та місцевого тиску. Ураган "Ян" мав значний вплив на збитки для страховиків, що призвело до різного впливу на ставки.

На зміни тарифів з поправкою на ризик вплинули тенденції та концентрація портфеля у Флориді, причому деякі програми зазнали збільшення цін понад 40% залежно від масштабу та впливу втрат. На більш високих рівнях покриття від землетрусів і вітру також спостерігалося зростання понад 40% порівняно з минулим роком, зокрема завдяки впровадженню нових мінімальних порогових значень швидкості онлайн.

Індекс тарифів перестрахування майна від катастроф з поправкою на ризик

"Враховуючи сильне посилення ставок, потреба в стратегічному плануванні та динамічних стратегіях розміщення стала першочерговою. Йдеться не лише про пошук потенціалу, а про пошук відповідного потенціалу, який відповідає профілям ризику та фінансовим цілям наших клієнтів, одночасно адаптуючись до галузі, що перебуває в стадії трансформації", — заявив Вейд Гулбрансен, керівник відділу Північної Америки Howden Tiger.

Раннє залучення до ринку та стратегічне розміщення проклали шлях до доступності нових місткостей під час поновлення перестрахування. Маркетингові зусилля почалися наприкінці січня, а в березні з'явився помітний інтерес до ризиків вищого рівня з боку як традиційних, так і ILS-провайдерів.

Цеденти збільшували власне утримання та вносили зміни до правил андеррайтингу. Однак перестрахова місткість все одно була доступною.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/06/06/42725

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес