На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Вплив технологій штучного інтелекту на розвиток страхування

Версия для печати Версия для печати
08.06.2023 

Вплив штучного інтелекту поширюється, мабуть, далі, ніж багато хто думав. Наступною галуззю, яку кардинально змінить AІ, є страхування.

Технологія розгортається в усьому секторі, щоб надавати швидші та точніші послуги: від розробки продукту, андеррайтингу та претензій до чат-ботів обслуговування клієнтів, оцінки ризиків і котирувань. Однак цікаво те, що хоча деякі великі страхові компанії активно інвестують у штучний інтелект, багато з них рухаються повільно, не знаючи, як найкраще розгорнути ці технології.

Ми розглядали раніше способи відповідального впровадження штучного інтелекту в страховій галузі. Згідно з дослідженням, опублікованим KPMG, у страхових та фінансових послугах рівень впровадження АІ є найвищим серед усіх галузей (+37% за рік). Використання машинного навчання та обробки природної мови допомагає страховикам декількома способами, включаючи виявлення потреб страхувальників, управління продажами та автоматизацію андеррайтингу.

Проте зростаючий скептицизм щодо захисту даних, конфіденційності та упередженості вимагає від галузі відповідального підходу до використання штучного інтелекту. Ось три речі, які слід враховувати страховикам, щоб забезпечити відповідальне впровадження АІ-технологій.

Як показує опитування компанії Cognizant щодо штучного інтелекту, лише половина керівників страхових компаній вважають технології штучного інтелекту "надзвичайно" або "дуже важливими" для успіху компанії, що менше, ніж для будь-якої іншої галузі, наприклад фінансових послуг, охорони здоров'я та виробництва. Заглядаючи вперед на три роки, лише 36% вважають, що АІ буде дуже важливим, знову ж таки нижче, ніж у будь-якій іншій галузі.

Недостатнє усвідомлення важливості Artificial Intelligence викликає занепокоєння, оскільки нові учасники ринку починають справляти враження. Іншуртехи використовують можливості штучного інтелекту для представлення нового асортименту інноваційних продуктів. Серед них страхування життя, що миттєво налаштовується, і страхове покриття майна на вимогу. Отже, традиційні страхові компанії зараз стикаються з несподіваною конкуренцією. Дуже важливо, щоб вони прискорили темп, коли мова йде про інвестиції та впровадження технологій, інакше залишаться позаду.

Покращення досвіду клієнтів

Більшість страховиків, які вже використовують технологію штучного інтелекту, зосередили свої інвестиції на проекти обслуговування клієнтів, такі як чат-боти. Це дозволяє їм автоматично отримувати інформацію про клієнтів і відповідати на запити.

Дослідження виявило, що найкращі програми для чат-ботів у сфері страхування включають управління продуктами, маркетинг, андеррайтинг і придбання полісів, обслуговування полісів і управління претензіями.

Крім того, дослідження також показало, що керівники страхових компаній, які були знайомі з існуючими проектами штучного інтелекту в своїх компаніях, найчастіше цитували проекти, пов'язані з обслуговуванням клієнтів (56%). Ймовірно, це тому, що чат-боти дозволяють клієнтам майже миттєво отримувати персоналізовані рекомендації щодо продукту та ціни, надаючи споживачам і бізнес-клієнтам можливість придбати більшість страхових продуктів онлайн за лічені хвилини.

Наприклад, чат-бот Amelia використовується страховиками, такими як MetLife, для поєднання машинного навчання (ML) із обробкою природної мови (NLP) для прийняття рішень на основі розмов у реальному часі.

Хоча багато хто може турбуватися про те, що штучний інтелект займе роботу в галузі, ці технології насправді покращують роботу багатьох людей. Наприклад, представники колл-центру можуть отримувати інформацію на основі даних із технології, щоб оцінити настрої та настрій обговорення під час розмови.

Швидший і точніший андеррайтинг

У всій страховій галузі технології штучного інтелекту тепер також можна застосовувати до більшої кількості джерел даних, щоб підвищити точність оцінки ризиків і котирувань. Наприклад, ці інструменти можуть автоматично аналізувати дані в режимі реального часу з систем безпеки або за допомогою дронів під час андеррайтингу заявок на страхування домовласників.

Що стосується страхування автомобіля, то інструменти штучного інтелекту можна використовувати для аналізу телеметричних даних і інформування про поведінку водія, щоб інформувати ціни на страхування автомобіля, наприклад, як швидко клієнт їде в середньому, як швидко він прискорюється та чи їде він швидше за обмеження швидкості.

Zurich Insurance Group, наприклад, співпрацює зі шведською страховою компанією Greater Than, щоб дозволити їй аналізувати дані про водіння потенційних клієнтів у порівнянні з набором еталонних профілів, створених із даних, зібраних за понад десятиліття, що дозволяє компанії налаштовувати та персоналізувати премії своїх клієнтів на основі поведінки людини за кермом.

Переосмислення процесу розгляду претензій

Процес розгляду претензій – це ще одна сфера, у якій штучний інтелект можна застосувати для автоматичного аудиту тисяч відкритих претензій, коли ще можна вжити заходів, а не переглядати вибірку претензій після їх закриття. Таким чином, страховики зможуть вийти за рамки традиційної реактивної моделі виплати претензій після збитків і зможуть прийняти проактивну, превентивну модель, щоб допомогти клієнтам уникнути збитків.

Наприклад, страховики комерційного майна можуть використовувати дані, створені розумними будівлями, щоб допомогти своїм клієнтам зменшити ризик пошкодження пожежею або водою, а дані, створені телематичними пристроями в транспортних засобах, можуть дозволити страховикам автомобілів надавати клієнтам відгук про їхню поведінку за кермом.

Штучний інтелект може зробити революцію в страхуванні

Він використовується в усіх функціях бізнесу, щоб змінити спосіб роботи організацій. Як наголошувалося, відомі страхові гравці мають два варіанти: або збільшити свої інвестиції, щоб конкурувати з іншуртехами, або стати партнером цієї інноваційної конкуренції, щоб отримати доступ до технологій, не обтяжених застарілими системами та процесами.

Якщо страховики хочуть конкурувати на ринку, керованому клієнтським досвідом, то треба активно вивчати можливості та застосування штучного інтелекту єв страховій галузі.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/06/08/42740

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес