На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

На глобальну фінсистему чекають нові виклики і потрясіння — Клаас Кнот

Версия для печати Версия для печати
05.09.2023 

На глобальну фінансову систему чекають нові виклики найближчими місяцями, оскільки високі відсоткові ставки підривають відновлення економічної активності та загрожують ключовим секторам, включно зі сферою нерухомості, заявив голова Ради з фінансової стабільності (Financial Stability Board, FSB) Клаас Кнот.

Глобальна економіка втрачає імпульс до зростання, і наслідки підйому відсоткових ставок у найбільших економіках стають дедалі відчутнішими, – ідеться в заяві Кнота для лідерів країн G200, опублікованій напередодні саміту, який відбудеться в Нью-Делі 9-10 вересня.

Найближчими місяцями і роками на глобальну фінансову систему, безумовно, чекають нові виклики і потрясіння, — сказав Кнот.

Останніми місяцями фінансові ринки були досить стабільними після весняної хвилі потрясінь, що торкнулася Silicon Valley Bank і Signature Bank, а також швейцарського Credit Suisse, який поглинув конкуруючий UBS, пише газета Financial Times.

Кнот, однак, зазначає, що ризики у фінансовій системі, як і раніше, очевидні, незважаючи на обмежені наслідки весняних потрясінь.

Він виокремлює ринок нерухомості як один із секторів, ситуацію в якому владі держав необхідно "уважно відстежувати" щодо появи сигналів кризи, з огляду на його вразливість до підвищення ставок.

Кнот також вказав на необхідність посилення регулювання небанківських фінансових інститутів – від хедж-фондів до страховиків.

Він також зазначив, що FSB найближчим часом оприлюднить звіт про уроки, витягнуті ним із банківської кризи, що вибухнула цього року, а також оголосить про пріоритети на найближче майбутнє.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес