На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Зміна законодавства про захист тварин в Іспанії у 2023 році

Версия для печати Версия для печати
12.09.2023 

В Іспанії в 2023 році був прийнятий новий Закон про захист тварин, який вводить ряд нових правил і обмежень для власників тварин, а також посилює покарання за жорстоке поводження з ними. Цей закон був прийнятий в грудні 2021 року і набрав чинності з 1 січня 2023 року. Однак у власників тварин є перехідний період до 1 липня 2023 року, щоб пристосуватися до нових вимог. Після цієї дати всі порушення закону будуть каратися штрафами від 300 до 600 євро.

Ось деякі з основних положень закону:

  • Деякі види домашніх тварин, такі як хом'яки, папуги, черепахи і декоративні кролики, перестають мати такий статус і переходять у список заборонених. Власники таких тварин повинні отримати дозвіл на їх подальше утримання у регіональних органах влади. Якщо вони не отримають такого дозволу, їм доведеться передати своїх тварин у притулок або іншу спеціалізовану установу.
  • Власники собак зобов'язані пройти спеціальний курс навчання, який спрямований на визначення придатності квартир для проживання собак, щоб їх перебування там було комфортним. Курс буде для власників обов'язковим.
  • Собак не можна залишати прив'язаними або в автомобілях на час відсутності власників. Власникам собак заборонено залишати своїх улюбленців одних більше ніж на 24 години, котів, хом'яків або птахів не можна залишати більше ніж на три дні. Порушення цього заборони поведе за собою штраф на суму до 10 тисяч євро.
  • Забороняється використання диких звірів у цирках; діяльність, при якій тварини можуть бути поранені або вбиті (наприклад, стрільба по голубах), а також собачі і півневі бої.
  • Заборонені бої тварин або їх дресирування з метою підвищення агресивності; заборонено застосовувати методи розмноження, які можуть спричинити проблеми зі здоров'ям тварин; заборонено продаж собак, котів і тхорів через зоомагазини. Тварин можна придбати тільки у заводчиків, які мають відповідну реєстрацію. Отримувати потомство від домашніх улюбленців, не будучи ліцензованим заводчиком, буде заборонено. Більше того, власники котів, які не планують ставати заводчиками, повинні будуть обов'язково стерилізувати своїх тварин до досягнення ними шестимісячного віку.
  • Змінюється критерій визначення потенційно небезпечних собак. Раніше до небезпечних їх відносили за породною ознакою, тепер же до них будуть відноситися на основі вивчення їх характеру. Тому всі власники собак зобов'язані оформити довічне страхування для улюбленця, незалежно від його породи і розміру.

Закон про захист тварин контролюється Міністерством екологічного переходу і демографічного виклику Іспанії, а також регіональними і муніципальними органами влади. Вони мають право проводити перевірки утримання тварин, вимагати документацію і страховку, а також накладати штрафи за порушення закону.

Страхування тварин: добровільне і обов'язкове

Страхування тварин в Іспанії не є обов'язковим для всіх видів тварин, але рекомендується власникам, які хочуть захистити себе і своїх улюбленців від непередбачених ситуацій. Страхування котів на всьому території Іспанії є справою цілком добровільною; що стосується собак, то обов'язкове тільки страхування цивільної відповідальності для потенційно небезпечних собак або для собак, які проживають у регіонах, де це вимагається законодавством (наприклад, у Мадриді, Каталонії, Андалусії та інших). Вартість страховки залежить від декількох факторів, таких як вид тварини, порода, вага, додаткові ризики тощо. В середньому страховка для собаки може коштувати від 60 до 200 євро на рік, а для кота – від 40 до 100 євро на рік.

Страховка може покривати такі випадки, як смерть або втрата тварини в результаті нещасного випадку, крадіжка або загублення улюбленця, ветеринарна допомога при нещасному випадку або хворобі, витрати на похорон, цивільна відповідальність за шкоду, заподіяну твариною третім особам тощо.

Закон про захист тварин зобов'язує всіх власників собак оформити довічну страховку для свого улюбленця, незалежно від його породи і розміру. Ця страховка покриває фізичний і матеріальний збиток, захищаючи людей і тварин від укусів інших собак і пошкодження майна. В середньому вартість обов'язкової страховки складає від 38 до 60 євро на рік. Однак власники собак можуть обрати більш повний страховий поліс, який також може включати ветеринарну допомогу, юридичну консультацію, витрати на похорон або усипляння тварини тощо. Такий поліс може коштувати від 100 до 200 євро на рік.

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес