На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Swiss Re наголошує на важливості покращення андеррайтингу та зростанні попиту на перестрахування

Версия для печати Версия для печати
13.09.2023 

Оскільки обізнаність про ризики та попит на перестрахування зростає, Swiss Re наголошує на важливості покращення даних андеррайтингу, вдосконаленому моделюванні та відновленні балансу тарифів для розвитку ринку перестрахування.

Напередодні початку дискусій щодо пролонгацій договорів між страховиками та перестраховиками на Rendez-Vous Swiss Re поділилася своїм поглядом на стан галузі та висвітлює ключові тенденції на ринку.

Центральними темами буде зростаючий попит на перестраховий захист на ринку, який характеризується підвищеною нестабільністю.

Очікується, що ринок ризикового перестрахування зросте вище ВВП, головним чином завдяки інфляції та урбанізації. 10-річний прогноз ринку в доларах США показує номінальне зростання приблизно на 5,4% на рік, або близько 3% з поправкою на інфляцію.

Міцні партнерські стосунки між страховиками та перестраховиками, покращені дані андеррайтингу та ребалансування розподілу ризиків будуть необхідні для стійкої галузі та забезпечення виконання перестрахуванням своєї основної функції як амортизатора пікового ризику, вважає Урс Берчі, генеральний директор Swiss Re з перестрахування майна та нещасних випадків.

Після років слабких показників і активності стихійних лих вище середнього ринок перестрахування повертається до більш стійкого рівня андеррайтингу з поправкою на ризик. Очікується, що ця тенденція продовжиться під час наступних пролонгацій в січні 2024 року.

Розвиток ризиків природних катастроф вимагає адаптації в андеррайтингу

Зростання збитків від природних катастроф сильно впливає на ринок перестрахування майна. Як показали численні події у світі у 2023 році, профілі ризиків продовжують розвиватися, і очікується, що страхові збитки перевищуватимуть 100 мільярдів доларів на рік.

Попит на перестрахування майна від стихійних лих, ймовірно, залишиться високим, оскільки ризики постійно зростають. У той же час основні фактори ризику залишаються незмінними: екстремальні погодні явища, урбанізація, підвищення вартості нерухомості та інфляція.

Важливим питанням обговорення буде баланс між можливостями перестрахування та зростанням попиту. Первинні страховики найкраще підходять для покриття збитків, тоді як перестраховики повертаються до своєї основної функції, яка полягає в підтримці страховиків у відновленні після великих збитків, таких як землетрус у Туреччині на початку цього року. Очікується, що ця тенденція до більш сталого балансу в розподілі ризиків продовжиться.

Вторинні небезпеки, такі як лісові пожежі, повені та град, також будуть темою, оскільки моделювання таких небезпек залишається складним завданням, а наслідки зміни клімату стають більш очевидними в результаті екстремальних погодних явищ.

Для досягнення більш передбачуваних результатів потрібна більша прозорість даних та інвестиції в можливості прогнозування. Перестраховики мають ретельно стежитити за цими ризиками та вживати заходів для управління ландшафтом ризиків.

Ще однією актуальною темою будуть зростаючі виплати. Соціальний та економічний інфляційний тиск підвищує розмір страхових виплат. Фінансування судових процесів зросло на 42% з 2019 по 2022 рік, з 2014 по 2021 рік кількість компенсацій понад 5 мільйонів доларів в судах США зросла на 54%.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/09/13/43060

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес