На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Рівень спонсорованого роботодавцями медстрахування у 2024р різко зросте — Aon

Версия для печати Версия для печати
27.09.2023 

Глобальний середній рівень тенденцій у сфері медицини у 2024 році становитиме 10,1% порівняно з 9,2% у 2023 році, що є найвищим показником із 2015 року, прогнозує глобальний брокер із перестрахування Aon у звіті про глобальні тенденції в цій сфері на наступний рік.

При цьому на його сайті наголошується, що цифри тенденції відображають відсоткове збільшення питомих витрат на медичне страхування, яке, як очікується, буде потрібне для розв'язання проблеми прогнозованої інфляції цін, технологічних досягнень у сфері медицини, моделей використання планів і зміщення витрат із соціальних програм.

Ми переживаємо період зміни інфляційних умов та економічної нестабільності. Серія потрясінь, що торкнулися економіки всього світу після пандемії COVID-19, продовжує створювати нестабільне середовище для ринку охорони здоров'я. Незважаючи на триваючі ознаки поліпшення, нестійкі умови збережуться, — зазначає віцепрезидент Aon, керівник медичних напрямків у сфері рішень для охорони здоров'я для транснаціональних корпорацій Руї Сілва.

Не дивлячись на невпевненість у тому, як довго триватиме глобальний інфляційний тиск, стає зрозумілим, що у 2024 році рівень медичних тенденцій серед планів медичного страхування, спонсорованих роботодавцями, різко зросте, — зазначив він.

Серед основних захворювань, що визначають витрати на медичне страхування, зазначено зокрема рак, найпоширенішими видами якого майже в усіх регіонах є рак молочної залози, легень, товстої та прямої кишки, а також простати.

Далі зазначені серцево-судинні захворювання, які включають захворювання серця та кровоносних судин, що охоплюють кілька різних станів. Ці захворювання негативно вплинули на претензії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, Європі, а також у регіонах Латинської Америки та Карибського басейну.

У цьому ж списку високий кров'яний тиск і гіпертонія, що вважаються провідними факторами ризику розвитку інших захворювань. Найпоширеніші на Близькому Сході та в Африці, а також у багатьох країнах Латинської Америки та Карибського басейну, повідомляється на сайті Aon.

При цьому Сілва додав, що хоча основні умови, що зумовлюють цю тенденцію, пов'язані з такими факторами ризику, як погане харчування, забруднення повітря і надмірне вживання наркотиків та алкоголю, саме відсутність фізичної активності та погане управління стресом продовжують очолювати список факторів ризику.

Зазначається також, що, згідно з очікуваннями, у 2024 році 60% компаній використовуватимуть гнучкі плани пільг як тактику пом'якшення наслідків.

Крім того, що гнучкі плани пільг дають роботодавцям більший контроль над витратами, вони дають змогу змінити поведінку співробітників і служать інструментом управління персоналом для надання диференційованих пакетів пільг. Це дає змогу організаціям залучати й утримувати таланти, а також пропонувати адаптивні переваги для задоволення індивідуальних потреб і розв'язання проблем різноманіття, справедливості та інклюзивності, — пояснює виконавчий віцепрезидент і глобальний лідер Health Solutions для транснаціональних корпорацій Алекс Вуттон.

При цьому зазначено, що оскільки спонсоровані роботодавцем медичні плани стають дедалі більшою частиною загальних витрат на винагороди, а потреба в точному прогнозуванні та управлінні витратами зростає, звіт Aon слугуватиме цінним ресурсом для організацій під час планування глобальних бюджетів і стратегій пільг на 2024 рік і далі.

Звіт про глобальні тенденції у сфері медицини на 2024 рік ґрунтується на інформації зі 113 офісів Aon, що є посередниками, адмініструють або консультують за медичними напрямками, спонсорованими роботодавцями.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес