На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

У Німеччині протестують приватні лікарські практики

Версия для печати Версия для печати
02.10.2023 

На тлі зростання цін на електроенергію приватні практики потребують додаткового фінансування, заявляють організатори кампанії "Практика, що відчуває потребу".

У низці міст Німеччини в понеділок, 2 жовтня, лікарі та співробітники приватних лікарських практик не вийшли на роботу на знак протесту проти політики уряду ФРН у сфері охорони здоров'я, яка, на їхню думку, призводить до недостатнього фінансування їхньої роботи. Кампанію під гаслом "Практика, яка відчуває потребу" організувало галузеве об'єднання VirchowBund. Вона пройшла в Берліні, Потсдамі, Гамбурзі, Франкфурті-на-Майні та низці інших міст країни.

Ось уже 30 років політики і лікарняні каси примушують приватні лікарські практики до заходів економії. Ми більше не можемо! – йдеться на сайті кампанії. Через те, що компанії медичного страхування дедалі більше скорочують спектр оплачуваних ними послуг, лікарям у приватних практиках також доводиться обмежувати спектр послуг, які вони надають пацієнтам, стверджують організатори протесту.

Нестача кваліфікованого персоналу в медицині

Серед інших проблем, яким, на їхню думку, МОЗ ФРН приділяє недостатньо уваги: нестача кваліфікованого медичного персоналу, пов'язана з низькими зарплатами таких фахівців, і непосильний обсяг бюрократичної роботи, яку змушені виконувати співробітники приватних практик.

Критику об'єднання викликає також відсутність фінансової підтримки практик, вимушених самостійно боротися зі збільшеною вартістю електроенергії, тоді як державні лікарні та заклади з догляду за літніми і немічними людьми отримують субсидії. "16 000 лікарських практик перебувають на межі свого існування", – йдеться на сайті VirchowBund. "Медицина-2025 зруйнована економією", "Зупиніть Лаутербаха (міністра охорони здоров'я. – Ред.)" – такі гасла опубліковані на сайті кампанії.

Реакція міністра охорони здоров'я ФРН на протест лікарських практик

Щодо самого міністра охорони здоров'я Німеччини Карла Лаутербаха (Karl Lauterbach), то він відреагував на протест у соцмережі X такими словами: "У день між неробочими днями (неділею 1 жовтня і Днем німецької єдності 3 жовтня. – Ред.) багато лікарських практик залишаються закритими. Як і аптеки, вони хочуть більше грошей. У середньому, однак, після вирахування всіх витрат вони заробляють близько 230 000 євро на рік. Що ж, внесок працюючих громадян має зрости, щоб зросли гонорари?"

Источник:  Deutsche Welle
URL статьи:  https://www.dw.com/uk/u-nimeccini-protestuut-privatni-likarski-praktiki/a-66979998

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес