На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Глобальні ставки перестрахування у 2024 році

Версия для печати Версия для печати
03.10.2023 

Глобальні ставки перестрахування, ймовірно, продовжать зростати у 2024 році, хоча й повільніше, ніж у 2023 році, а ціни почнуть падати у 2025 році, прогнозують у Fitch Ratings.

В останні роки перестраховики підвищили ставки у відповідь на пандемію COVID-19, війну, інфляцію та природні катастрофи, спричинені зміною клімату, що підвищило їхню прибутковість.

Ставки перестрахування майнових катастроф, ймовірно, зростуть у низькому двозначному відсотковому діапазоні наступного року, тоді як перестрахування від нещасних випадків або відповідальності залишиться на колишньому рівні через посилення конкуренції на ринку.

Наразі ми очікуємо, що складні ринкові умови збережуться до 2024 року. Ми очікуємо дуже поступове зростання цін, воно буде нижчим, ніж те, що ми вже спостерігали. Після цього ми очікуємо пом'якшення, яке почнеться у 2025 році.

Згідно з даними Natural Disaster Trends, більшість баз даних про стихійні лиха свідчать про значне зменшення кількості щорічних глобальних подій до 1980 року. 3 глобальні посухи увійшли до 10 найдорожчих катастроф, що підкреслює зростаюче значення небезпеки в глобальному масштабі.

Це сталося в Сполучених Штатах, європі та Китаї. Але аналіз даних не повністю усунув прогалину в даних, він досяг значного прогресу у виявленні значної частини подій.

Fitch підвищило прогноз по глобальному перестрахувальному сектору до "поліпшення" з "нейтрального" на тлі зростання цін, після того, як раніше на цьому тижні його підвищило S&P Global.

Moody's зазначає, що ціни на перестрахування готові до подальшого зростання в усіх секторах у 2024 році, продовжуючи тенденцію, що спостерігається останнім часом.

Moody's базує свою оцінку на результатах щорічного опитування 42 провідних світових покупців перестрахування майна та нещасних випадків.

Результати опитування показують, що очікуване зростання цін насамперед зумовлене тривалою інфляцією страхових виплат, особливо помітною в секторах, пов'язаних з майном, де перестрахувальна спроможність виглядає дещо обмеженою.

Незважаючи на зростання витрат, пов'язаних з перестрахувальним захистом, більшість покупців не планують розширювати свої перестрахувальні закупівлі у 2024 році. Це свідчить про те, що первинні страховики готуються взяти на себе більш значну частину майбутніх збитків (див. Глобальні прогнози розвитку перестрахувального сектору на 2024 рік).

Очікуване зростання цін у 2024 році залишиться в середньому однозначному діапазоні, що є більш помірним порівняно зі значними ціновими стрибками, які спостерігалися протягом 2023 року.

Переважна більшість (70%) респондентів опитування передбачають подальше зростання цін у наступному році як на майнові види страхування, так і на страхування від нещасних випадків. Приблизно 44% опитаних покупців очікують, що ставки перестрахування від нещасних випадків зростуть більш ніж на 5%, що відображає тенденції, які спостерігаються у 2023 році (див. Ставки перестрахування для полісів NatCat у США та Флориді).

Однак аналітики Goldman Sachs очікують, що зміцнення ставок у перестрахувальному бізнесі триватиме до кінця 2023 року, з уповільненням темпів зростання 1 січня 2024 року, зміною ставок поновлення та нормалізацією ціноутворення наприкінці 2024 року.

Незважаючи на нормалізацію цін на перестрахування, яка очікується наприкінці наступного року, аналітики все ще очікують на подальше покращення базової маржі перестрахових компаній завдяки коригуванню умов, а також змінам у верхній лінійній ставці.

Хоча вищі ставки перестрахування збережуться до 2023 року, Goldman Sachs не вважає, що їх поки що достатньо для відновлення багаторічної стабільної прибутковості капіталу.

Вивчивши дані для глобального та американського індексу швидкості настання страхових випадків, аналітики з'ясували, наскільки значним є зростання швидкості настання страхових випадків для кінцевого результату.

Аналітики розглянули частку премій і збитків, що припадають на перестрахування майнових ризиків, потім використали середній історичний коефіцієнт збитковості за 2014-2022 роки, застосувавши до верхнього рядка підвищення ставки у 2023 році, а потім розрахували, якою буде очікувана зміна коефіцієнта збитковості перестрахування майнових ризиків.

Найбільший вплив на LR та EPS мали компанії з найбільшим ризиком збитків від майнових катастроф.

Якщо розглядати на консолідованій основі, то вплив цих цінових дій виявився меншим, ніж ми очікували, що підтверджує тезу про те, що хоча підвищення цін на перестрахування майнових катастроф є значним, воно має лише помірний вплив на загальний консолідований показник компанії, покращуючи рентабельність власного капіталу лише на ~50 б.п.-5 п.п.

Автор:  Yana Keller
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/reinsurance-rates-continue-rise-2024/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес