На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Королівський банк Шотландії програв судові позови щодо недобросовісного продажу страхування PPI

Версия для печати Версия для печати
04.10.2023 

Королівський банк Шотландії (RBS) в середу програв два судові позови щодо несправедливих комісій, які стягувалися з клієнтів, яким було продано страхування захисту платежів (PPI), що потенційно збільшує ризики для кредиторів щодо судових розглядів у зв'язку з довготривалим скандалом.

Верховний суд Великобританії одноголосно задовольнив апеляцію двох колишніх клієнтів, а це означає, що RBS – частина британського банку NatWest (NWG.L) – повинен повернути всі гроші, сплачені ними за PPI, за вирахуванням будь-якого відшкодування, яке банк вже виплатив.

Неправильний продаж страхування кредитів, або PPI, був одним з найдорожчих роздрібних фінансових скандалів у Британії, коли банки виплатили близько 40 мільярдів фунтів стерлінгів компенсації.

Поліси PPI почали продаватися в 1970-х роках, а найбільше їх було продано між 1990 та 2010 роками. Кінцевий термін подачі позовів до Управління з фінансового регулювання та нагляду – серпень 2019 року, але вони все ще можуть бути подані до суду.

Рішення, ухвалене в середу, може збільшити кількість позовів щодо недобросовісного продажу PPI, з якими стикаються кредитори, і це занепокоєння висловлювали юристи RBS під час апеляції до Верховного Суду в січні.

Представник NatWest Group заявив, що це рішення "визнає, що позови повинні розглядатися в кожному конкретному випадку", і підкреслив, що судді мають право на власний розсуд вирішувати, чи дозволяти позовні заяви до розгляду.

Прес-секретар додав, що банк продовжить розглядати позови PPI "справедливо і обґрунтовано, відповідно до їхніх індивідуальних особливостей".

Кожен з колишніх клієнтів РБС мав кредитну картку в банку, і їм було продано ІСЦП, але їм не сказали, що більша частина грошей, сплачених ними за ІСЦП, пішла до РБС як комісійні.

Навіть до сьогоднішнього дня RBS не розкрив точний розмір своєї комісії, але тепер відомо, що його комісія становила значно більше 50% від здійснених платежів, — сказав суддя Джордж Леггатт в резюме рішення суду.

Банк стверджував, що обидва позови, які були подані у 2019 році, мають бути відхилені, оскільки вони мали бути подані протягом звичайного шестирічного строку позовної давності для подання цивільного позову, з дати останнього платежу PPI.

Але Верховний Суд постановив, що відносини між РБС та його колишніми клієнтами продовжували бути несправедливими до закінчення терміну дії їхніх кредитних карток, а це означає, що позови були подані вчасно.

Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/business/finance/rbs-loses-uk-appeal-over-unfair-commissions-payment-protection-insurance-2023-10-04/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес