На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Insurance Europe стурбована можливим виключенням страховиків від доступу до вторинних даних здоров'я

Версия для печати Версия для печати
04.10.2023 

Федерація асоціацій страхування і перестрахування Insurance Europe серйозно занепокоєна тим, що пропонований Європейський простір даних про здоров'я (EHDS) виключить страхову галузь із доступу до вторинних даних про здоров'я.

Про це йдеться в листі Insurance Europe, направленому комісару ЄС з охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів.

Як зазначається на сайті Insurance Europe, у листі її президент Андреас Брандштеттер стверджує, що виключення галузі суперечить меті пропозиції: використовувати дані для підтримки розвитку нових інноваційних медичних послуг.

Згідно з цією пропозицією, страховики не зможуть запитувати доступ до вторинних даних для "зміни" страхових премій. Це завадить страховикам використовувати нові доступні анонімні дані про стан здоров'я для пропонування доступніших тарифів, нових інноваційних послуг і покриття ризиків, які раніше не піддавалися страхуванню, наголошується в повідомленні.

Insurance Europe вітає зусилля Європейської комісії зі створення EHDS, яка потенційно може сприяти більш ефективному наданню медичної допомоги та розвитку інноваційних методів лікування і послуг, однак шкодує про плани позбавити страховиків доступу до вторинного використання медичних даних, не надавши будь-яких докладних пояснень.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес