На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Кількість продовжень домовласниками страховки у світі у вересні 2023 року зросла на 9,2% — KBW

Версия для печати Версия для печати
05.10.2023 

Передбачувана зміна швидкості продовження страхових полісів домовласників у масштабах всієї галузі у вересні 2023 року зросла на 9,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомляється у звіті KBW (Keefe, Bruyette & Woods), зазначає сайт Reinsurance News.

Також наголошується, що це являє собою помітне прискорення порівняно із серпнем, коли зростання становило +8,7% у річному зіставленні, спочатку оцінюване в +8,5%. Зростання кількості продовжень очолили фермери – (+24,7%.)

Водночас наголошується, що всі 10 найбільших страховиків домовласників, виходячи з прямих письмових премій (DWP) за 2022 рік, відзначали прискорення темпів продовження договорів у вересні 2023 року порівняно з відповідними ставками в червні 2023 року.

Аналіз KBW показує, що таке підвищення ставок виходить за рамки типових чинників, спричинених інфляцією, таких як зростання відновлювальної вартості, яке має тенденцію збільшувати премії і компенсувати інфляцію у вартості претензій. Замість цього основними факторами, мабуть, є зростання ставок з перестрахування, що може призвести до збільшення витрат на перестрахування і зрушень у точках прив'язки перестрахування.

Ці фактори можуть сприяти більш високій волатильності нерозподіленого прибутку страховиків домовласників, особливо з урахуванням складних погодних умов усередині країни, що спостерігалися з початку року.

У доповіді передбачається, що збільшення витрат більшості національних страховиків домовласників на перестрахування передуватиме підвищенню ставок, що потенційно може чинити деякий короткостроковий тиск на чистий прибуток.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес