На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Lloyd's оцінює системний ризик кібератаки на ринок фінансових послуг у $3,5 трлн

Версия для печати Версия для печати
18.10.2023 

Лондонський ринок страхування та перестрахування Lloyd's опублікував сценарій системного ризику, який показує, що світова економіка може зазнати збитків у розмірі 3,5 трильйонів доларів протягом п'яти років від кібератаки на ринок фінансових послуг.

Сценарій ризику моделює глобальні економічні наслідки гіпотетичної, але ймовірної кібератаки, яка може призвести до широкомасштабних збоїв у глобальному бізнесі.

Lloyd's підготував сценарій ризику в партнерстві з Кембриджським центром вивчення ризиків. Дослідження розглядає 9 гіпотетичних сценаріїв системного ризику, щоб виявити потенційний економічний вплив кожного сценарію в 107 країнах і на трьох рівнях серйозності – великому, серйозному та екстремальному.

США, Китай і Японія є трьома країнами, які зазнають найбільших економічних втрат за цей сценарій за п'ять років. З очікуваними збитками в 1,1 трильйона доларів, потім йдуть 470 мільярдів доларів у Китаї та 200 мільярдів доларів у Японії. Час відновлення для окремих країн або регіонів залежить від структури їхньої економіки, рівня впливу та стійкості, заявили в Lloyd's.

Використовуючи ВВП як центральний показник, Lloyd's і Cambridge підрахували, що глобальні економічні втрати від глобальної кібератаки на основну платіжну систему фінансових послуг становитимуть 3,5 трильйона доларів за п'ятирічний період (середньозважене значення для змодельовані три ступені тяжкості).

Економічні втрати коливатимуться від 2,2 трлн доларів у найнижчому сценарії до 16 трлн доларів у найекстремальнішому.

Дослідження підкреслює, як кібератаки продовжують загрожувати підприємствам і урядам, оскільки витрати на обслуговування, запобігання та реагування на атаки зростають з року в рік. Це ризик, який може серйозно вплинути на суспільство, оскільки це комплексний і пов'язаний ризик, що впливає на такі сфери, як ланцюги поставок і геополітика.

Проте кіберстрахування є зростаючим ринком, який оцінюється в трохи більше ніж 9 мільярдів доларів валових премій у 2022 році, і очікується, що до 2025 року досягне 13-25 мільярдів доларів. Хоча це все ще становить невелику частину потенційних економічних втрат, які можуть зазнати підприємства.

– "Ми прагнемо створити стійкість до системних ризиків, і опублікований сценарій ризиків підкреслює важливу роль страхування в підтримці та захисті клієнтів від потенційної кіберзагрози для компаній і суспільства", — прокоментував Брюс Карнегі-Браун, голова правління Lloyd's.

"Глобальна взаємопов'язаність кібернетичних технологій означає, що один сектор є надто значним ризиком, щоб протистояти йому поодинці, тому ми повинні продовжувати ділитися знаннями, досвідом та інноваційними ідеями між урядом, промисловістю та страховим ринком, щоб забезпечити стійкість суспільства до потенційного масштабу цього ризику".

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/10/18/43167

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес