На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Авіаційні військові страховики скасовують частину покриття для Ізраїлю, Лівану

Версия для печати Версия для печати
19.10.2023 

Авіаційні військові страховики повідомили про скасування страхового покриття для деяких авіакомпаній, розташованих в Ізраїлі та Лівані, через конфлікт в регіоні, причому деякі скасування вже вступили в силу, повідомили три джерела в галузі, які безпосередньо обізнані з цим питанням.

Авіаційні військові страховики, що базуються в Європі, Сполучених Штатах і на ринку Ллойда в Лондоні, можуть за 7 днів повідомити про скасування або інші зміни в умовах страхування у випадку великого конфлікту, який, на їхню думку, зробить довгостроковий страховий ризик занадто великим.

Страховики ізраїльських авіакомпаній El Al Airlines (ELAL.TA), Israir (ISRG.TA) і Arkia раніше заявляли, що можуть видати такі повідомлення через війну між Ізраїлем і палестинським угрупуванням ХАМАС. Ізраїльські авіакомпанії вже отримали такі повідомлення, повідомили Reuters два джерела, не називаючи авіакомпаній.

Апетит військових андеррайтерів продовжувати покривати ці ризики без додаткової винагороди різниться, і деякі з них зараз прагнуть відкликати страховку, особливо з огляду на новини про те, що ізраїльський уряд надав підтримку для покриття польотів, — сказав Брюс Карман, директор з андеррайтингу Hive Underwriters.

Минулого тижня парламентський фінансовий комітет Ізраїлю схвалив план надання державної гарантії на суму 6 мільярдів доларів США для страхування ізраїльських авіакомпаній від воєнних ризиків.

Представники ізраїльських авіакомпаній El Al і Arkia не відповіли прямо на запитання Reuters про те, чи отримали вони повідомлення від страховиків, але заявили, що уряд надає все необхідне покриття для безпечного продовження їхньої діяльності.

Представник Israir заявив, що компанія не отримувала повідомлення від своїх страховиків, але не надав додаткових деталей. Представник ліванської авіакомпанії Middle East Airlines не відразу відповів на запит про коментарі.

Ізраїльські перевізники продовжують літати, в той час як більшість іноземних авіакомпаній скасували рейси до Тель-Авіва, розширивши рейси, щоб повернути тих, хто подорожує за кордон, і тих, хто призваний на військову службу в резерві.

Авіакомпанії зазвичай укладають два типи полісів – поліс "від усіх ризиків", який покриває як звичайні пошкодження корпусу літака, так і відповідальність перед пасажирами, і "воєнний" поліс, який покриває збитки, завдані літаку внаслідок війни або терористичних актів.

Деякі страховики не дозволили або не забезпечили страхування воєнних ризиків та інших супутніх ризиків для деяких операторів, — сказав Гарретт Ханрахан, керівник відділу глобальної авіації Marsh, в інтерв'ю Reuters.

Ці оператори не мали досвіду польотів до Ізраїлю і не в умовах, коли відбувається конфлікт, — додав він.

Ще одне з найбільших занепокоєнь страховиків стосується літаків, що застрягли на землі в зонах конфлікту. Цього тижня авіакомпанія Middle East Airlines заявила, що залишить 5 з 24 своїх літаків у Туреччині після обміну ракетами, снарядами і артилерією між Ізраїлем і Хезболлою.

Авіакомпанії, що базуються за межами Ізраїлю і Лівану, не страждають від скасування їхніх рейсів до регіону, але стикаються з іншими обмеженнями, повідомили два джерела в галузі.

Страховики хочуть регулярних оновлень – кожна авіакомпанія має різний профіль ризику і, відповідно, різні стратегії зменшення ризику, — сказав представник авіаційної групи асоціації покупців страхових послуг Airmic.

За словами джерел, авіакомпанії поки що не стикаються з додатковими преміями для своїх регулярних рейсів.

Але від них можуть вимагати залишати свої літаки на землі в аеропортах Тель-Авіва або Бейрута, наприклад, не більше ніж на три години, або уникати зупинок для дозаправки в цих аеропортах, додали два джерела.

Якщо з якихось причин вони (літаки) затримуються, вони повинні зв'язатися з андеррайтерами, — сказав Ханрахан.

Спеціальні рейси для евакуації людей з Ізраїлю вимагають "суттєвих змін" у політиці авіакомпаній, і авіакомпанії стикаються з додатковою премією в розмірі від 0,05% до 0,1% від вартості літака за ці рейси, повідомило одне з джерел у брокерських компаніях.

За словами джерел, в одному полісі може бути до 20 страховиків, і може бути важко переконати їх усіх погодитися покрити рейс.

Минулого тижня Norwegian Air скасувала запланований евакуаційний рейс через відсутність страховки для польоту через Тель-Авів, але пізніше запланувала новий рейс з Ейлата на півдні Ізраїлю.

Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/aviation-war-insurers-cancel-some-cover-israel-lebanon-sources-2023-10-19/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес