На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Економічні рушійні сили індустрії страхування автотранспорту в США

Версия для печати Версия для печати
25.10.2023 

Згідно зі звітом U.S. P&C Insurance Market Report, економічні показники галузі страхування майна та нещасних випадків у США можуть зростати швидше, ніж ВВП країни у 2024 році, а до 2025 року можуть випереджати економіку США в цілому.

Triple-I прогнозує зростання P&C на 2,1% у 2023 році, що трохи вище наших попередніх очікувань на рівні 1,9%. Це підтверджує очікування від січня 2023 року, що цього року розрив між P&C та загальним зростанням продовжить скорочуватися.

Протягом наступних трьох років темпи економічного зростання, що лежать в основі розвитку приватного сектору, повинні продовжувати покращуватися, і до 2025 року потенційно випереджати темпи зростання економіки в цілому.

У 2023 році американська галузь страхування ризиків продовжувала генерувати значні збитки від андеррайтингу, незважаючи на значне зростання страхових премій. Очікується, що результати покращаться у 2 півріччі, оскільки зростання цін продовжує закріплюватися, але залишається невизначеність щодо майбутніх збитків від катастроф, впливу інфляції на витрати на відшкодування збитків та досвіду формування резервів збитків.

На економічне зростання P&C страховиків, які займаються автострахуванням, страхуванням житла та бізнесу, впливають вартість заміщення (наприклад, ціни на будівельні матеріали, автозапчастини), споживчі та корпоративні витрати, відсоткові ставки та тенденції зайнятості в США, серед інших змінних.

Інтенсивність та поширення інфляції призводить до стрімкого зростання витрат на страхові виплати. Значне підвищення ставок у страхуванні комерційної нерухомості в США та прискорення темпів зростання ставок у страхуванні особистих ризиків сприяють зростанню дохідності, але більша кількість страхових виплат підриває перевагу прибутковості.

Федеральний резерв прогнозує, що ВВП США зросте на 1,5% у 2024 році та на 1,8% у 2025 році.

У період з 2020 по 2023 рік вартість заміщення витрат на експлуатацію та обслуговування зросла в середньому на 45%, тоді як інфляція в економіці США зросла на 15% за той самий період.

Драйвери зростання, характерні для продуктивності P&C, покращуються швидше у 2023 році, ніж решта економіки США, після того, як економіка в цілому три роки поспіль демонструвала гірші показники.

Зростання витрат на заміну основних засобів має продовжувати сповільнюватися швидше, ніж загальна інфляція, протягом наступних трьох років, прогнозує Triple-I.

Однак для того, щоб вартість заміщення страхових витрат встигла врахувати зростання, пов'язане з пандемією, знадобиться 10 років нормальної інфляції, зазначається в прогнозі. Нормальна інфляція визначається як 2% на рік.

З огляду на зниження інвестиційної прибутковості протягом останнього десятиліття, інвестиції американських страховиків майна і страхування від нещасних випадків протягом цього періоду змістилися в більш ризиковані активи, такі як облігації з низьким рейтингом і облігації приватного розміщення.

За даними AM Best, ці облігації залишаються основою інвестиційних портфелів страховиків майна і страхування від нещасних випадків, але їхні обсяги зменшуються.

Швидкість і масштаби зниження інфляції підтверджують правильність яструбиної монетарної політики Федерального резерву США, йдеться в Insurance Economics Outlook, Q4 2023, публікації, призначеній лише для членів Triple-I.

Згідно зі звітом S&P Global, страховик Allstate мав найбільше навантаження збитків від катастроф серед страховиків в аналізі – $2,7 млрд, що більше, ніж $1,69 млрд у першому кварталі 2023 року. Друге місце посіла компанія Travelers з рахунком збитків від катастроф у розмірі $1,48 млрд, а третє – Progressive, чиї збитки склали $1,02 млрд.

Але засоби зниження інфляції, запропоновані Федеральним резервом, не відповідали причині зростання цін, яке значною мірою було спричинене перебоями в ланцюжку поставок, які зараз зменшуються після пандемії.

Економіка США залишається сильною, незважаючи на жорсткість монетарної політики Федерального резерву, яку ми продовжуємо вважати надмірною.

Аналіз Triple-I передбачає, що споживчі та корпоративні витрати можуть зрости у другій половині 2024 року, залежно від дій Федерального резерву, оскільки американці чекають на зниження відсоткових ставок для фінансування купівлі та ремонту автомобілів і житла.

Федеральний резерв підвищив процентні ставки в липні 2023 року з 5,25% до 5,5% і залишив їх незмінними у вересні 2023 року. За прогнозами більшості аналітиків з Уолл-стріт, очікується ще два підвищення процентних ставок до березня 2024 року.

Однак малопомітна зміна ФРС своїх очікувань щодо політики може свідчити про те, що ставки продовжуватимуть підвищуватися до 2025 року.

Автор:  Nataly Kramer
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/economic-drivers-us-pc-insurance/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес