На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

AON аналізує активність стихійних лих у всьому світі за 9 місяців

Версия для печати Версия для печати
27.10.2023 

AON випустила звіт Global Catastrophe Recap, в якому аналізується активність природних загроз у всьому світі в 3 кварталі 2023 року та за 9 місяців цього року, щоб допомогти клієнтам орієнтуватися в умовах нестабільності, підвищувати стійкість та приймати кращі рішення.

Звіт показує, що на кінець 3 кварталу 2023 року глобальні страхові збитки від стихійних лих досягли 88 мільярдів доларів США - на 17% більше, ніж середньорічний показник 21 століття, і зумовлені такими визначними подіями 3 кварталу, як сильні конвективні шторми в США та Італії, а також лісова пожежа на Мауї - одна з найсмертоносніших і найдорожчих лісових пожеж в історії США.

На сьогоднішній день економічні втрати склали 295 мільярдів доларів США, порівняно з середньорічним показником 21-го століття в 310 мільярдів доларів США.

Сукупна кількість загиблих від природних катастроф 2023 року перевищила 75 000 за той самий період, що робить 2023 рік найсмертоноснішим роком з 2010 року.

Лише у третьому кварталі в США було зафіксовано щонайменше чотири індивідуальні страхові випадки СКС на мільярди доларів, які, ймовірно, збільшаться до семи через подальший розвиток збитків. Вперше страхові збитки від СКС у США перевищили 50 мільярдів доларів і склали 60% світових страхових збитків.

Небезпека також викликала резонанс в Європі, яка пережила два окремі мільярдні страхові випадки, пов'язані з СКС, в тому числі Італія зафіксувала свій перший мільярдний страховий випадок, пов'язаний з СКС.

У 3 кварталі 2023 року відбулися й інші помітні природні небезпечні явища:

  • Широкомасштабна повінь у Пекіні та кількох китайських провінціях на початку серпня призвела до найдорожчих глобальних економічних втрат у третьому кварталі.
  • 8 вересня в марокканському гірському масиві Високий Атлас стався землетрус магнітудою 6,8 балів, який забрав майже 3 000 життів, поранив понад 5 600 осіб і завдав значних матеріальних збитків у постраждалому регіоні.
  • Руйнівна злива на північному сході Лівії на початку вересня пошкодила тисячі будівель у місті Дерна і стала другою за смертністю подією року, забравши понад 4300 життів.
  • Втрати від ураганів у США були нижчими за середній показник у третьому кварталі, який вважається піком сезону ураганів у Тихому та Атлантичному океанах. Дві потужні тропічні системи, Хіларі та Ідалія, все ж спричинили значні збитки, які в сукупності сягнули мільярдів доларів США.

Глобальні природні катастрофи забрали життя багатьох людей і завдали значної структурної та економічної шкоди протягом перших дев'яти місяців 2023 року.

Лісові пожежі та сильні конвективні шторми знову стали дуже помітними, і дослідження Аона показує, що обидва ці явища стають все більш витратними для страховиків, громад та урядів.

У США близько 80% зростання збитків від СКС можна пояснити зміною експозиції, що підкреслює необхідність для страховиків розуміти основні ризики у своїх портфелях.

Автор:  Nataly Kramer
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/aon-analyses-natural-hazard-activity-worldwide/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес