На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Індустрія страхування зазнає $133 млрд середньорічних збитків від природних катастроф

Версия для печати Версия для печати
30.10.2023 

Глобальний середньорічний збиток від природних катастроф становить 133 мільярди доларів, що є новим рекордом, зафіксованим в останньому аналізі з використанням моделей рішень Verisk для екстремальних подій.

Verisk оголосила про запуск свого останнього оновлення програми ISO Businessowners (BOP) і додала майже 160 нових класифікацій, щоб допомогти страховикам йти в ногу з мінливими ризиками.

Страхова галузь не тільки повинна бути готова до того, що загальні страхові збитки від природних катастроф щороку перевищують 100 мільярдів доларів, йдеться у звіті Beinsure з посиланням на дослідження AON, але й річні збитки, що перевищують 200 мільярдів доларів, також є ймовірними.

Згідно зі Звітом про глобальні втрати від катастроф за 2023 рік, опублікованим Verisk, ці значення значно зросли протягом десятиліття. "Зростання значень опромінення, зумовлене в першу чергу продовженням будівництва в зонах підвищеної небезпеки, і зростання страхових выдшкодування – в основному через інфляцію – є найважливішими факторами, що впливають на збільшення втрат від катастроф", — каже Білл Черні, президент Verisk Extreme Event Solutions.

"Іншим важливим фактором є вплив зміни клімату, який часто називають основною причиною збільшення збитків страховиків. Але, незважаючи на те, що це відіграє певну роль, щорічне зростання експозиції та підвищення цін на будматеріали мають набагато більший короткостроковий вплив".

За даними страховиків, грози спричиняють 70% страхових збитків. Збитки від небезпек, що виходять за межі традиційних пікових небезпек ураганів і землетрусів, включаючи повені, сильні грози та лісові пожежі, тепер складають набагато більшу частку загальних річних збитків страховиків через поєднання більш частих подій і більш "цінних об'єктів страхування" під загрозою.

Сильні грози спричинили зростання частки втрат протягом останніх п'яти років і більше не можуть вважатися "вторинною небезпекою". У 2023 році на сильні грози припадало понад 70% страхових збитків із вісьмома багатомільярдними подіями, і, згідно зі звітом цього року, внесок у глобальний середньорічний збиток (AAL), застрахований від сильних гроз у всьому світі, становить майже 40%. Сильні грози в США становлять більшість цих втрат, і лише вони становлять 21% загального глобального AAL.

Економічні збитки можуть перевищити 400 мільярдів доларів, підкреслюючи глобальну прогалину в захисті

Компанія Verisk визначила, що глобальні застраховані збитки складають лише приблизно чверть світових економічних збитків. За оцінками компанії, щорічні економічні збитки можуть перевищити 400 мільярдів доларів, що є приголомшливою цифрою, яка підкреслює відсутність страхового захисту, яка існує в усьому світі.

Значна різниця між застрахованими та економічними втратами – розрив у страховому захисті – представляє вартість катастроф для суспільства. На регіональному рівні відсоток економічних збитків від стихійних лих, які застраховані, значно різниться. У Північній Америці, наприклад, приблизно 51% економічних збитків від стихійних лих застраховано, тоді як в Азії застраховані збитки становлять лише близько 12% економічних збитків відповідно, що відображає дуже низьке проникнення страхування в цих регіонах.

Verisk AAL – це, як правило, сума збитків, які можна очікувати в середньому щороку. Глобальна крива ймовірності перевищення, згенерована набором моделей Verisk, надає ймовірності для багатьох різних рівнів втрат, при цьому значно вищі втрати очікуються з відносно високими частотами.

Згідно зі звітом за рік, Verisk оцінює глобальний страховий 1% або 100-річний збиток у 370 мільярдів доларів. Маючи цю інформацію, компанії можуть підготуватися до років із великими збитками та справді впевнено брати на себе ризики, щоб вони могли допомогти пережити ці складні роки, не ризикуючи своєю платоспроможністю.

Моделювання катастроф залишається найкращим підходом для розуміння ризику, і перестраховики можуть використовувати ці моделі, з поточною інформацією про ризики, щоб розглянути нещодавні збитки в перспективі, одночасно враховуючи вплив постійного зростання ризику, зміни клімату та збільшення ролі небезпек за межі тропічних циклонів і землетрусів.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/10/30/43182

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес