На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Огляд страхового ринку Італії

Версия для печати Версия для печати
31.10.2023 

Зростання збитковості призводить до відтоку коштів зі страхування життя, середні премії по автострахуванню зростатимуть Чисті потоки італійських страховиків життя в 1 півріччі 2013 року склали від'ємні 10,7 млрд євро, що на 20 млрд євро менше, ніж у 1 півріччі 2012 року, коли спостерігався аналогічний рівень чистих позитивних потоків до 10,2 млрд євро, згідно зі звітом Fitch Ratings.

Значне зниження відбулося через скорочення зібраних премій як у традиційному накопичувальному, так і в пенсійному бізнесі (47 млрд євро, -5,5% порівняно з 1П2022) та значне збільшення відтоку коштів (58,4 млрд євро, 45,2%).

Середньорічні коефіцієнти дострокового погашення (виплати при достроковому погашенні/резерви попереднього року) значно зросли до 6,7% на кінець 2022 року та 8,9% на кінець першого півріччя 2023 року внаслідок підвищення відсоткових ставок, що призвело до того, що середня ставка кредитування традиційних полісів страхування життя (2,6% на кінець 2022 року) була значно нижчою за ставку кредитування 10-річних італійських державних облігацій (4,6%).

Fitch Ratings очікує, що у 2023 році рівень прострочення залишиться високим через вищі відсоткові ставки та необхідність деяких клієнтів інкасувати поліси, хоча це повинно бути керованим для страховиків з високою капіталізацією.

Суверенні кредитні спреди – ключовий компонент чутливості платоспроможності II (S2) для італійських страховиків життя – дещо знизилися в 1П23.

Як наслідок, коефіцієнти S2 залишились високими. Fitch очікує, що у 2П2023 р. лаги стабілізуються, а рівні платоспроможності залишаться високими, незважаючи на чутливість до суверенних спредів.

Перспективи страхового сектору Італії

Перспективи життєвого сектору: Нейтральний; прогноз для інших секторів: Погіршення прогнозу Fitch Ratings для італійського ринку страхування життя у 2023 році є "нейтральним".

Це відображає думку Fitch, що зростання процентних ставок, яке в цілому є позитивним для страховиків життя, компенсується підвищеною чутливістю до спредів за державними кредитами внаслідок поточного макроекономічного середовища, збережеться в 2023 році.

Fitch очікує, що дохідність інвестицій значно покращиться, підтримуючи управління активами та пасивами страховиків життя.

Новий бізнес-мікс продовжуватиме зміщуватись у бік легких для капіталу пайових продуктів, що підтримуватиме позицію страховиків щодо капіталу. Однак вищі відсоткові ставки можуть призвести до того, що деякі страховики знову почнуть пропонувати гарантовані продукти.

Прогноз Fitch по сектору non-life "погіршується", оскільки агентство очікує, що пов'язане з інфляцією збільшення витрат на виплату страхових відшкодувань вдарить по прибутковості страховиків non-life, особливо в автострахуванні.

Fitch очікує, що зростання неавтомобільного бізнесу продовжиться у 2023 році, хоча і повільнішими темпами через погіршення макроекономічного середовища, що призведе до скорочення наявного доходу споживачів.

Автор:  Nataly Kramer
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/italian-insurance-market-1h2023/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес