На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Munich Re прогнозує зростання попиту на перестрахування з боку європейських цедентів на $5 млрд

Версия для печати Версия для печати
31.10.2023 

Munich Re вважає, що зростаючий попит з боку цедентів у ключових напрямках, таких як природні ризики та кібер-ризики, а також потреба в кращому управлінні більш складними ризиками, можуть вплинути на її андеррайтинг та пропускну спроможність у майбутньому оновленні - і вона готова задовольнити цей попит, не потребуючи зовнішньої підтримки.

Це був один з основних меседжів, запропонованих топ-менеджерами перестраховика на брифінгу напередодні Баден-Бадена, повідомляє Intelligent Insurer.

Ми бачимо світ невизначеності та складності. Це, безумовно, непогано для гравців, які мають сильний баланс і хороший андеррайтинговий потенціал

Пропонуючи погляд з висоти пташиного польоту на ринкові умови і сили, що впливають на ринок, вона описала інфляцію як "липку" і підкреслила триваючу "високу активність населення", а також геополітичні та громадянські заворушення і зростаючі кіберзагрози. Враховуючи все це, перестраховики можуть зіткнутися з підвищеним попитом з боку цедентів.

Munich Re очікує збільшення попиту на перестрахування з боку європейських цедентів на $5 млрд для поновлення 1/1, що зумовлено зростанням ризиків національних компаній та інфляцією.

Але це може влаштувати Munich Re, яка заявила, що вона більш ніж задоволена йти в ногу з ринком страхування майна і випускати все більше потужностей у все більш ризиковане середовище страхування котів.

Компанія не потребує сторонньої або ретро-підтримки, підкреслила вона, за умови, що ціни та умови продовжуватимуть сприятливо змінюватися там, де це необхідно.

Munich Re виявився "досить точним" у прогнозуванні зростання кількості страхових випадків та виплат.

У підсумку, як зазначає Munich Re, клієнти можуть розраховувати на "передбачувані і швидкі" котирування в процесі поновлення 1/1 - впевненість, яку, на думку перестраховика, не змогли запропонувати деякі його конкуренти в минулому році.

Ця передбачуваність є більшою, ніж можна сказати про природні котячі події. Копфф наводить сім основних стихійних лих, що сталися в Європі на сьогоднішній день, шість з яких були спричинені погодними умовами. Вони включають град і повені та ілюструють зростаючу важливість так званих вторинних небезпек.

Страхові збитки від великих природних катастроф у першому півріччі 2023 року оцінюються в $23 млрд. Щоб випередити цей показник, Munich Re розширило свої моделі, щоб охопити все більшу частку вторинних ризиків, які домінують у європейському ландшафті страхових збитків. Робота над структурами, цінами та формулюваннями була проведена і продовжується на більш детальному рівні.

Зростаюча активність страхувальників і тривалі наслідки інфляції виправдовують те, чому Munich Re хоче обговорювати підвищення тарифів. Подальший дисбаланс між попитом і пропозицією може означати, що ми їх отримаємо.

У 2023 році відбулося кілька значних катастроф, які призвели до того, що загальні економічні збитки за рік перевищили 295 мільярдів доларів, наблизившись до середньорічного показника 21-го століття в 310 мільярдів доларів.

Найдорожчою подією кварталу стала масштабна повінь у Пекіні та кількох китайських провінціях на початку серпня

Все ще існує дисбаланс між досить стабільною пропозицією, яка дещо зростає, і попитом, який зростає швидше, - сказала вона на брифінгу. "Це означає, що ціни, структури і формулювання знову обговорюються" - хоча і з можливістю диференціації між клієнтами.

Автор:  Yana Keller
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/munich-re-sees-5bn-reinsurance-demand/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес