На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Світові ціни на страхування продовжують стабілізуватися — Marsh

Версия для печати Версия для печати
06.11.2023 

Світові ціни на комерційну страховку зросли на 3% у третьому кварталі 2023 року, як і в попередньому, згідно з індексом глобального страхового ринку, опублікованим глобальним страховим брокером Marsh на його сайті в понеділок.

Також зазначається, що в третьому кварталі ціни залишаються відносно стабільними майже у всіх регіонах. Як і в другому кварталі, це багато в чому було зумовлено продовженням зниження ставок за політичним напрямком, а також невеликим зниженням цін на ринку кіберстрахування. Що було компенсовано зростанням страхування смертності, особливо в США, де ціни на нерухомість зросли в середньому на 14%.

Згідно з повідомленням, у США ціни на страхування зросли в середньому на 4%, як і в двох кварталах. У Латинській Америці та країнах Карибського басейну ціни зросли на 10% (порівняно з 8% у другому кварталі), у Європі – на 4% (5%), у Тихоокеанському регіоні – на 1% (2%), тоді як в Азії залишилися на колишньому рівні (як і в другому кварталі). У Великій Британії ціни на композити знизилися на 1% (порівняно зі зростанням на 1% у другому кварталі). Уперше індекс світового страхового ринку повідомляє про рівень життя в Канаді, де окремо ціни в третьому кварталі знизилися на 1%, а також в Індії, на Близькому Сході та в Африці, де зафіксовано зростання на 3%.

Світові ціни на страхування майна в третьому кварталі 2023 року зросли в середньому на 7%, що нижче за зростання на 10% у попередньому кварталі; Ціни на страхування від нещасних випадків збільшилися на 3%, як і в попередні три квартали.

При цьому Marsh зазначає, що п'ятий квартал поспіль загальні середні ціни на фінансові та професійні напрямки знижуються. Завдяки зниженню ставок і додатковим потужностям – особливо у Великій Британії – середні ціни знизилися на 6% у третьому кварталі порівняно зі зниженням на 8% у другому кварталі.

У всьому світі ціни на кіберстрахування знизилися на 2% порівняно зі зростанням на 1% у попередньому кварталі. Це перший квартал, у якому зафіксовано середнє зниження з другої половини 2018 року.

Страховики в більшості регіонів, як і раніше, стурбовані впливом інфляції на вартість активів і вартість претензій під час обговорень продовження.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес