На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Доходи від премій за non-life у Великій Британії у 2023 р. можуть зрости на 8,5% — EY

Версия для печати Версия для печати
07.11.2023 

Згідно з нещодавнім аналізом EY Item Club, у Великій Британії доходи від премій зі страхування, відмінного від страхування життя, зростуть на 8,5% у 2023 році порівняно з 3,9% у 2022 році, а потім трохи сповільняться до 5,1% у 2024 році і 4,1% у 2025-му, повідомляє сайт Reinsurance News.

Очікується, що це зростання буде зумовлене значним підвищенням цін на премії, а також поліпшенням купівельної спроможності домогосподарств, що підвищить попит на поліси.

Водночас в EY зазначили, що стійка інфляція і ціновий тиск, імовірно, і далі чинитиме тиск на загальні баланси страховиків, а зростання доходів від премій, як очікується, сповільниться у 2024 і 2025 роках.

Після кількох важких років страховики почали бачити ознаки відновлення ринку приватних автомобілів, що призвело до збільшення попиту на супутнє автострахування.

Водночас продажі нових автомобілів стимулювалися поліпшенням споживчих настроїв і витрат домогосподарств через зниження інфляції та зростання реальної заробітної плати. Ослаблення труднощів у ланцюжку поставок також відіграло значну роль.

Але оскільки очікується, що відсоткові ставки залишаться високими протягом значного періоду часу, а ставки премій продовжуватимуть зростати, щоб збалансувати стійкий ціновий тиск, споживчий попит як на житлові, так і на автомобільні поліси у 2024 та 2025 роках буде стриманим, зазначено в повідомленні.

Крім того, EY наголосила, що зниження вартості життя через зниження інфляції та рахунків за електроенергію також підтримало споживчий попит на продукти страхування життя у 2023 році.

Прогнозується, що премії зі страхування життя зростуть на 6,6% 2023 року з подальшим, хоча й дещо більш стриманим, зростанням на 5,7% 2024 року і на 4,4% – 2025-го.

Для домогосподарств, хоча тиск на вартість життя починає слабшати, інфляція залишається високою, і багатьом буде важко управляти зростанням страхових внесків, що викликає цілком реальне занепокоєння тим, що дехто може припинити сплачувати за полісом або залишитися без достатнього покриття. Економічне середовище по-різному впливає на різних людей, і важливо, щоб галузь продовжувала активно підтримувати клієнтів протягом усього цього періоду, — зазначає керівниця відділу страхування у Великій Британії в EY Мартіна Нірі.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес