На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страховики переглядають покриття подій на Близькому Сході

Версия для печати Версия для печати
08.11.2023 

Деякі страховики виключають Ізраїль, Ліван та інші країни Близького Сходу зі своєї політики скасування подій після того, як війна між Ізраїлем і ХАМАС призвела до скасування деяких заходів.

Минулого тижня Європейська федерація водних видів спорту скасувала континентальний чемпіонат з водного поло, який мав відбутися в Ізраїлі в січні, через конфлікт, що триває.

Страховики, які займаються страхуванням від непередбачених обставин, починають помилятися на користь обережності, — сказав Едель Райан, топ-менеджер брокерської компанії Marsh.

Організатори великих заходів часто купують страховку на випадок скасування за один-два роки наперед. Такі поліси, як правило, не покривають випадки війни або терористичних атак. Багато організаторів обирають додаткове страхування від політичного насильства та тероризму.

Деякі (страховики) заявили, що вони не будуть розглядати можливість укладання нових договорів на певних територіях або мають дуже чіткі конкретні винятки щодо цих територій, особливо на Близькому Сході – але, звісно, йдеться про Ізраїль та Ліван, — сказав Райан.

Страховики не можуть змінювати формулювання існуючих полісів, тому всі організатори заходів, які придбали страховку від політичного насильства і скасували їх після початку конфлікту 7 жовтня, повинні бути застраховані.

Але нові поліси, швидше за все, виключатимуть Ізраїль, Ліван і сусідні з Ізраїлем країни, такі як Єгипет і Йорданія, повідомили Reuters три джерела, що є стандартною практикою після початку війни.

Страховики також розглядають можливість обмеження покриття у разі скасування заходів за межами регіону, додали джерела.

Минулого місяця MTV скасував церемонію нагородження Europe Music Awards, яка мала відбутися в Парижі 5 листопада, посилаючись на "нестабільність світових подій" на тлі триваючого конфлікту в Ізраїлі та Газі.

MTV не надав негайного коментаря щодо своєї обкладинки.

Райан з Marsh сказав, що деякі страховики від політичного насильства пропонують формулювання, які дозволять їм розірвати або переглянути поліси через "умови, пов'язані зі збройною участю у війні з Ізраїлем у 2023 році".

Другий брокер, який відмовився назвати своє ім'я з міркувань клієнтської конфіденційності, сказав, що страховики розглядають можливість зміни формулювань, які дозволять їм виключити події, що не підлягають скасуванню, через напади, пов'язані з війною, наводячи гіпотетичний приклад нападу на європейський аеропорт.

Вашингтон прагне запобігти ширшому регіональному конфлікту після того, як 7 жовтня ХАМАС увірвався в Ізраїль, здійснивши найсмертоноснішу атаку в історії країни. Ізраїль відповів повітряними ударами, оточивши головний оплот бойовиків у місті Газа.

Спеціалізовані поліси від політичного насильства, як правило, пропонують фірми, що працюють на страховому ринку Ллойд оф Лондон (SOLYD.UL), а також американські страховики.

Взимку в Північній півкулі відбувається менше великих страхових випадків у всьому світі, і джерела повідомили, що поки що не спостерігали зростання ставок страхових премій внаслідок конфлікту.

Але тарифи на поліси від політичного насильства для захисту від скасування подій, які можуть охоплювати війну, тероризм, саботаж, заворушення або громадянські заворушення, вже подвоїлися за останні п'ять років, за їхніми словами, з огляду на сплеск кількості інцидентів.

Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/world/middle-east/insurers-review-middle-east-events-coverage-after-cancellations-2023-11-08/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес