На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Insurance Europe публікує ключові думки про систему ЄС для доступу до фінансових даних

Версия для печати Версия для печати
08.11.2023 

Законодавча пропозиція Європейської комісії щодо доступу до фінансових даних є лише "частковим успіхом", зазначає Федерація асоціацій страхування та перестрахування Insurance Europe на своєму сайті сьогодні.

Пропозиція про відкрите фінансування, метою якої є створення структури ЄС для управління діловими та особистими даними в секторі фінансових послуг, потенційно може позитивно вплинути як на споживачів, так і на страховиків", однак "соціально-економічні витрати не відповідають вигодам від пропозицій", — стверджує Insurance Europe.

Також зазначається, що Insurance Europe стурбована тим, що пропозиція має таке широке охоплення. Натомість вона закликає до поетапного підходу, який розглядає конкретні варіанти використання, щоб побачити, де може бути очевидна вигода для споживачів.

Хоча передбачені винятки, у пропозиції неясно, чи будуть певні категорії конфіденційних персональних даних відповідно до GDPR підпадати під зобов'язання з обміну даними. Страховики обробляють різні види персональних даних, як-от медичні/медичні дані та дані, що стосуються можливого шахрайства, які не повинні підпадати під дію FIDA, – зазначається в повідомленні.

Система роздрібної торгівлі FIDA має зосередитися тільки на системі роздрібної торгівлі та виключити комерційних клієнтів. Це дасть змогу краще узгодити пропоновану структуру з GDPR і правами клієнтів на переносимість даних.

На думку Insurance Europe, страховики не повинні бути зобов'язані розголошувати комерційну таємницю, ділову інформацію або конфіденційні дані, які вони створили.

Фінансовим організаціям необхідно приділяти більше уваги початковим інвестиціям в інфраструктуру, оскільки винагорода на основі кожного окремого запиту на обмін даними багато в чому залежить від сильного інтересу і попиту з боку клієнтів.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес