На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Ключовим бізнес-ризиком стає нездатність залучити або утримати таланти

Версия для печати Версия для печати
09.11.2023 

Нездатність залучити й утримати таланти досягла найвищої за всю історію рейтингової позиції в глобальному опитуванні Aon з управління ризиками за 2023 рік, посівши четверте місце у світі після того, як 2021 року вона не ввійшла в десятку найкращих, повідомляє сайт Reinsurance News.

Цей результат, на думку експертів, демонструє зміну поглядів ризик-менеджерів на людський капітал сьогодні. Проте, тільки 11% респондентів опитування вказали, що вони кількісно оцінили ризики для своїх людей, що ілюструє значний розрив між обізнаністю про ризики і готовністю до ризиків.

Ми переживаємо поворотний момент, коли бізнес-лідери усвідомлюють справжню ціну проблем людського капіталу та реальність того, що ризик людей підсилює всі інші основні бізнес-ризики, зазначає генеральний директор відділу людського капіталу в Aon Ламброс Ламброу.

За його словами, нестача талантів, робочої сили або критично важливих спеціалізованих навичок може перешкоджати інноваціям і конкурентоспроможності, а також збільшувати схильність до кібератак, порушень нормативних вимог, проблем із ланцюжками постачань, перерв у роботі бізнесу та репутаційного збитку.

У звіті зібрано дані майже 3000 ризик-менеджерів, керівників вищої ланки та інших керівників із 61 країни і території, щоб визначити їхні найбільш нагальні бізнес-завдання.

При цьому наголошується, що на відміну від людського капіталу, клімат (№17) і ШІ (№49) не ввійшли до десятки, незважаючи на попередження і заголовки. На думку аналітиків, це свідчить про недостатню обізнаність про потенційний вплив цих проблем на профіль корпоративних ризиків.

Оскільки конфлікти, геополітичні зміни та макроекономічні умови продовжують мати далекосяжні наслідки, лідери бізнесу поставили ризик збою ланцюжка поставок і розподілу на шосте місце, що є найвищим рівнем за 14 років.

Також було виявлено, що кібербезпека має найвищий рівень готовності до ризиків, і відповідно до цього вона має один з найнижчих зареєстрованих втрат доходів і один з найвищих відсотків дій щодо зниження ризиків серед усіх десяти найбільших ризиків.

Перебої в бізнесі залишаються ризиком номер два з часу дослідження Aon 2021 року, що відображає реальність того, що випадки переривання бізнесу зростають і можуть вплинути на кілька галузей і компаній одночасно, зазначив брокер.

Загалом, згідно з опитуванням, до десятки найбільших глобальних ризиків цього року входять: кібератаки/витік даних, переривання бізнесу, економічний спад/уповільнене відновлення, нездатність залучити або втримати найкращих фахівців, нормативні/законодавчі зміни, збій у ланцюжку постачань або розподілі, ризик цін на сировинні товари/дефіцит матеріалів, шкода репутації/бренду, нездатність впроваджувати інновації/задовольняти потреби клієнтів, зростаюча конкуренція.

Тільки два з п'яти найбільших поточних ризиків підлягають страхуванню, наголосив Aon, а половина із загальної десятки наразі не підлягає страхуванню.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес