На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Застраховані збитки у 2023 році знову перевищать $100 млрд — Swiss Re

Версия для печати Версия для печати
13.12.2023 

Передбачувана загальна сума збитків застрахованих катастроф у 2023 році, що склала 100 мільярдів доларів, що на 25% менше, ніж роком раніше, але все ще перевищує середній показник за попередні 10 років, що становив 89 мільярдів доларів, наголошується в аналізі, проведеному однією з найбільших у світі перестрахувальних компаній Swiss Re.

Як повідомляється на сайті компанії, економічні втрати як від природних катаклізмів, так і від техногенних подій у 2023 році оцінюються Swiss Re у 269 мільярдів доларів, що приблизно на 9% нижче, ніж у 2022 році, але вище середнього показника за попередні 10 років у 235 мільярдів доларів. З цієї суми переважна більшість, або 260 мільярдів доларів, припадає на природні катаклізми, а 9 мільярдів доларів на антропогенні події.

Swiss Re оцінює застраховані антропогенні збитки приблизно у 8 мільярдів доларів, що відповідає показнику минулого року, в результаті чого загальний обсяг застрахованих збитків за рік становив 108 мільярдів доларів, що нижче, ніж 141 мільярд доларів у 2022 році, але знову перевищує середній показник за 10 років. 99 мільярдів доларів.

Основною причиною високого рівня застрахованих збитків є небезпека сильних гроз (сильних конвективних штормів), при цьому застраховані збитки від цих подій сягнуть нового історичного максимуму в 60 мільярдів доларів 2023 року, прогнозує перестраховик.

За даними Swiss Re, збитки від сильних гроз збільшувалися на 7% щорічно протягом останніх 30 років, а у 2023 році очікується збільшення майже на 90% порівняно із середнім показником за попередні 5 років у 32 мільярди доларів, що більш ніж удвічі перевищує середній показник за попередні 10 років – $27 млрд.

"Сукупний ефект частих подій із низькими втратами, а також збільшення вартості нерухомості та витрат на ремонт мають великий вплив на прибутковість страхової компанії протягом тривалого періоду. Сильні грози 2023 року стали перевіркою прибутку для галузі первинного страхування", — зазначає головний економіст групи Swiss Re Жером Жан Егелі.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес