На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Промисловість залишається скептично налаштованою щодо необхідності закону ЄС про врегулювання страхових випадків

Версия для печати Версия для печати
14.12.2023 

Європейська страхова індустрія привітала зміни до Директиви про врегулювання неплатоспроможності страхових компаній (IRRD), узгоджені сьогодні законодавчими органами ЄС – Європейською Радою та Парламентом, – які були внесені до неї. Insurance Europe, однак, продовжує ставити під сумнів необхідність такого масштабного регулювання, враховуючи існуюче регулювання та гарантії, які вже існують.

Запропонована виконавчим органом ЄС – Європейською Комісією – IRRD спрямована на подальше посилення регулювання страхової галузі та створює додаткові повноваження для органів влади у разі банкрутства страховиків. IRRD створить значний додатковий операційний тягар для багатьох компаній і вимагає створення органів з врегулювання неплатоспроможності в усіх країнах-членах ЄС. Він також надає нові повноваження цим органам та існуючим наглядовим органам втручатися в діяльність компанії, навіть якщо вона відповідає всім вимогам Solvency II.

Ангус Скоргі, керівник департаменту пруденційного регулювання, міжнародних зв'язків та перестрахування Insurance Europe, зазначив: "Страхова галузь поділяє мету Директиви щодо забезпечення дуже високого рівня захисту прав споживачів. Тим не менш, ми залишаємося скептично налаштованими щодо доданої вартості Директиви, оскільки пруденційний режим Solvency II вже гарантує страхувальникам дуже хороший захист, а наглядові органи мають повноваження для боротьби з обмеженими ризиками для фінансової стабільності, які представляє страховий сектор. На наступному етапі технічних переговорів нам потрібно буде оцінити витрати і навантаження, які вона створить для компаній".

Раніше Insurance Europe вже закликала надати гарантії того, що IRRD не вийде за межі міжнародних стандартів і не створить надмірного навантаження на галузь.

Источник:  Insurance Europe
URL статьи:  https://www.insuranceeurope.eu/news/3036/industry-remains-sceptical-on-need-for-eu-insurance-resolution-law

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес