На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

COP28: Основні висновки для ризик-менеджерів

Версия для печати Версия для печати
18.12.2023 

Від зниження ризиків інновацій до посилення адаптації та стійкості — COP28 надіслала чіткий меседж ризик-менеджерам.

COP28 стала першою глобальною зустріччю з питань клімату після публікації першого Глобального огляду ООН, який показав, що вікно для обмеження зміни клімату до 1,5 градусів закривається. В останні години заходу майже 200 сторін погодилися "відмовитися" від викопного палива, що стало важливим моментом для глобальних кліматичних переговорів.

Окрім питань міжнародної політики, ключовими віхами цьогорічного саміту стало введення в дію фонду для відшкодування збитків, спричинених екстремальними погодними явищами, такими як посуха, повені та підвищення рівня моря. Оголошення про інвестиції в чисті технології в розмірі 30 мільярдів доларів США з боку ОАЕ та одностайна згода потроїти потужності відновлюваної енергетики також стали чітким сигналом про те, що уряди країн світу готові підтримувати декарбонізацію. Загалом, COP28 стала чітким сигналом для бізнесу щодо глобального напрямку руху. Однак це не змінює того факту, що світ повинен зосередитися на стійкості та адаптуватися до мінливого клімату.

Після інтенсивного тижня в Дубаї, ось мої ключові висновки для бізнесу.

Нові технології несуть нові ризики

Значна увага на цьогорічній Конференції Сторін була приділена використанню технологій для боротьби зі зміною клімату. Дійсно, в остаточному проекті угоди міститься заклик до розвитку технологій видалення, таких як уловлювання, утилізація та зберігання вуглецю, які викликають все більший інтерес з боку інвесторів.

Нам потрібні нові рішення та інструменти для підтримки інновацій. Для страховиків це означає як можливості, так і виклики. Існуючі інструменти оцінки ризиків та ціноутворення, як правило, базуються на історичних даних.

Нові технології створюють додаткові вимоги до страхової індустрії щодо розуміння та страхування інноваційних рішень, допомагаючи знизити ризики, щоб забезпечити приплив інвестицій. Хоча страхова галузь досягає прогресу, ще багато чого потрібно зробити для підтримки технологій і матеріалів, які можуть допомогти в декарбонізації. Наприклад, клеєна деревина (CLT) – це низьковуглецевий будівельний матеріал, який важко застрахувати, оскільки брак даних означає, що він може сприйматися як більш ризикований, ніж звичайні матеріали.

Просування адаптації

Попередні кліматичні дискусії, як правило, зосереджувалися на зусиллях щодо пом'якшення наслідків зміни клімату, тому зростаючий акцент на адаптації та стійкості на COP28 можна тільки вітати. Але це має відбуватися в набагато більших масштабах, на всіх рівнях. Бізнес вже стикається з наслідками зміни клімату – адаптація повинна стати головним питанням порядку денного.

Важливо, що кліматичні ризики дедалі більше поширюються не лише на власні активи компанії, а й на її ланцюги поставок та інфраструктуру, від якої вона залежить. Компанії повинні враховувати, як зміна клімату може вплинути на активи в їхньому ланцюжку створення вартості: потенційні збитки, наприклад, від повені або пожежі; необхідність змін в операційних системах і контролі, наприклад, необхідність частіших перевірок активів у районах з екстремальною спекою; і, нарешті, здатність організації реагувати, коли щось піде не так – наприклад, чи буде у них доступ до протипожежної води під час посухи.

Зрозумівши ризики, організації можуть визначити заходи стійкості та адаптаційне вікно, в якому необхідно вжити заходів.

Рух вперед до кліматичних дій

Тепер, коли бізнес отримав сигнал, необхідний для інвестування, страхова індустрія повинна сприяти тому, щоб кліматичні дії стали вибором за замовчуванням для раціональних суб'єктів. Декарбонізація світової економіки можлива і необхідна, і ми повинні підійти до Нового року з новою енергією щодо нашої ролі в цьому процесі. Після COP28 напрямок руху зрозумілий. Тепер починається справжня робота.

Автор:  Amy Barnes
Источник:  Marsh
URL статьи:  https://www.marsh.com/us/risks/climate-change-sustainability/insights/cop28-key-takeaways-for-risk-managers.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес