На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Міжнародна асоціація органів страхнагляду IAIS назвала ключові ризики глобального страхового ринку

Версия для печати Версия для печати
22.12.2023 

IAIS опублікувала звіт про глобальний страховий ринок за 2023 рік (GIMAR), у якому висвітлено ключові ризики та тенденції, що формують світовий страховий сектор.

Звіт базується на даних, зібраних від приблизно 60 найбільших міжнародних страхових груп, які охоплюють понад 90% світових премій.

Сукупні показники системного ризику для глобального страхового сектору дещо знизилися порівняно з попереднім роком, залишаючись значно нижчими за показники банків.

Незважаючи на надійну достатність капіталу в страховому секторі, наприкінці минулого року спостерігався невеликий спад, що в основному пояснюється нижчою оцінкою активів на фінансових ринках, зазначається у звіті.

Звіт зосереджений на двох основних темах: процентні ставки, ліквідність і кредитні ризики в складному макроекономічному середовищі, а також структурні зрушення в секторі страхування життя. IAIS наголошує на збільшенні розподілу капіталу на альтернативні активи та зростаючій залежності від транскордонного перестрахування.

ESG ризики, пов'язані з кліматом, продовжують викликати серйозне занепокоєння, оскільки страховики мають значний вплив на активи, пов'язані з кліматом. Цей ризик створює проблеми для прибутковості страховиків та управління капіталом.

Звіт проливає світло на траєкторію стійкого зростання світового ринку перестрахування. Однак значне зростання страхових збитків, спричинених стихійними лихами, вплинуло на прибутковість перестраховиків, особливо в США та Європі. Однак підвищення відсоткових ставок є позитивним фактором для сукупної позиції платоспроможності страховиків та перестраховиків.

Зростаючий кредитний ризик, ризик комерційної нерухомості та взаємозв'язок страхового сектору з банками також є основними проблемами для наглядових органів. IAIS підкреслює необхідність для наглядових органів посилити зусилля з моніторингу, використовуючи часті виїзні перевірки учасників ринку, аналіз чутливості та стрес-тестування ризику ліквідності страховиків та перестраховиків.

Заглядаючи вперед, потенційні фактори ризику для страхового сектору включають стабільно високі рівні інфляції, збої, значні нереалізовані збитки та ймовірність зниження попиту на страхування через тиск на купівельну спроможність домогосподарств. Геополітична напруженість також продовжує негативно впливати на перспективи страхової галузі.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/12/22/43372

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес