На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Рейтинги / Рейтинги

Кредитний рейтинг ПрАТ Страхова компанія "IНТЕР-ПОЛIС" підтверджено на рівні uaA

Версия для печати Версия для печати
21.12.2022 

Незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу ПрАТ СК "IНТЕР-ПОЛIС" на рівні uaA. Рейтинг знаходиться у Контрольному списку. Прогноз рейтингу – негативний.

"Кредит-Рейтинг" оголосило про визначення рейтингу надійності страхової компанії на рівні uaAins.

Для проведення процедури оновлення кредитного рейтингу та визначення рейтингу надійності страхової компанії агентство використовувало повну фінансову звітність Приватного акціонерного товариства Страхова компанія "IНТЕР-ПОЛIС" за 2021 рік та 9 місяців 2022року, а також внутрішню інформацію, надану Приватним акціонерним товариством Страхова компанія "IНТЕР-ПОЛIС" у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaA характеризується ВИСОКОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

Внесення рейтингу до Контрольного списку означає, що агентство розглядає питання про зміну рейтингу у зв’язку з подіями або тенденціями, що розвиваються, і які можуть істотно вплинути на кредитоспроможність власника цього рейтингу.

Надійність страхових компаній з рейтингом uaAins перебуває на високому рівні. Їх платоспроможність, репутація й лояльність стосовно клієнтів вищі, ніж у страхових компаній України з більш низьким рівнем рейтингу.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • достатні показники платоспроможності компанії та значна питома вага високоліквідних коштів у категоріях активів, якими представлено страхові резерви;
  • можливість підтримки з боку основного власника– ПАТ"Укрзалізниця";
  • відсутність боргового навантаження;
  • прийнятна диверсифікація банківських депозитів за окремими фінансовими установами;
  • інформаційна відкритість та прозорість.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • негативний вплив наслідків російської військової агресії проти України на фінансовий ринок та економіку країни в цілому, що може призвести до погіршення показників діяльності компанії;
  • перевищення обсягу чистих страхових резервів над розміром власного капіталу, що спостерігався за підсумками 2021року та січня-вересня 2022року та необхідністю збільшення капіталу з огляду на вимоги чинного законодавства щодо розміру статутного капіталу страхових установ;
  • високий рівень концентрації портфеля залучених валових та чистих премій за добровільним медичним страхуванням (безперервним страхуванням здоров’я) та обов’язковим страхуванням цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.
Источник:  Кредит-Рейтинг
URL статьи:  https://www.credit-rating.ua/ua/events/press-releases/15535/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес