На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

3,6 млн договорів "автоцивілки" уклали українські водії від початку року

Версия для печати Версия для печати
19.07.2024 

Від початку 2024 року українські водії уклали понад 3,6 млн внутрішніх договорів обов'язкового страхування відповідальності водіїв ("автоцивілки"), що на 2,6% більше за аналогічний період 2023 року. 74% страхових полісів "автоцивілки" було оформлено в електронному вигляді, що становить 2,7 млн договорів від загального числа. Якщо порівнювати з відповідним періодом 2023 року, питома вага укладених таких договорів у цифровому форматі збільшилася на 15,8% відсоткового пункта.

Джерело: МТСБУ

За січень-червень 2024 року загальна сума нарахованих страхових платежів за такими договорами становить 4,7 млрд грн, що на 23,6% більше за аналогічний період минулого року. Розмір середньої страхової премії за договорами "автоцивілки" збільшився на 20,4% та становить 1 282,7 гривні.

За підсумками 2 кварталу 2024 року найбільше укладених договорів ОСЦПВ зі СК "ОРАНТА". Друга та третя позиція за цим показником у СК "ОСЦПВ" та СК "КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУП".

Джерело: МТСБУ

За загальною сумою зібраної страхової премії за період січень-березень 2024 року лідером є страхова компанія "ТАС". П’ятірку лідерів закривають страхові компанії: "ОРАНТА", "КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУП", "ПЗУ Україна" та "ВУСО".

Джерело: МТСБУ

Від початку року страхові компанії врегулювали 70 817 вимог від постраждалих у ДТП та сплатили 2,3 млрд грн страхового відшкодування. У порівнянні з показниками аналогічного періоду 2023 року кількість врегульованих вимог зросла на 14,2%, а загальна сума страхового відшкодування на 26,6%.

Джерело: МТСБУ

За результатами 2 кварталу 2024 року найбільшу кількість вимог від потерпілих в ДТП отримали та врегулювали страхові компанії: "ОРАНТА", "ТАС", "ПЗУ Україна", "КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУП" та "Українська страхова група".

Джерело: МТСБУ

Відповідно ці ж страхові компанії сплатили найбільше страхового відшкодування постраждалим у ДТП. За перше півріччя 2024 року середній розмір виплати за вимогами від потерпілих у ДТП становить 32 699 грн, що 10,8% більше ніж в аналогічному періоді 2023 року (29 511 грн).

Джерело: МТСБУ

Важливо зазначити, що у порівнянні з першим півріччям 2023 року на 3,5% збільшилася кількість врегульованих вимог з використанням Європротоколу. Від початку року за допомогою цього інструменту страховими компаніями врегульовано 25 326 вимог від потерпілих у ДТП та сплачено 453,6 млн грн страхового відшкодування.

Джерело:  МТСБУ
URL новини:  https://mtsbu.ua/news/post/36-mln-dogovoriv-avtocivilki-uklali-ukrayinski-vodiyi-vid-pochatku-roku

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес