На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

З початку року кількість договорів "Зелена картка" скоротилась на 8,7%

Версия для печати Версия для печати
23.07.2024 

Від початку 2024 року українські водії уклали понад 716 тисяч договорів міжнародного страхування quot;Зелена карткаquot;, що на 8,7% менше за аналогічний період 2023 року. Однією з причин зменшення кількості укладених договорів стала зміна умов перебування транспортних засобів з українською реєстрацією в деяких країнах Європи, що змусило українських водіїв переоформлювати свої авто на локальну реєстрацію з використанням послуг іноземних страхових компаній.

Джерело: МТСБУ

За період січень-червень 2024 року загальна сума зібраної страхової премії за сертифікатами quot;Зелена карткаquot; зросла на 4,7% у порівнянні з 2023 роком, та становила понад 2,6 млрд грн. Перегляд розмірів страхових платежів за договорами міжнародного страхування quot;Зелена карткаquot; у березні 2024 року стало основною причиною такого зростання.

Найбільшу кількість укладених договорів міжнародного страхування quot;Зелена карткаquot; мають страховики: quot;ТАCquot;, quot;Українська страхова групаquot;, quot;КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУПquot;, quot;ГАРДІАНquot; та quot;ПЗУ Українаquot;.

Джерело: МТСБУ

Страховики-лідери за сумою нарахованої страхової премії за І півріччя 2024 року: quot;ТАCquot;, quot;Українська страхова групаquot; та quot;КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУПquot;.

Джерело: МТСБУ

За січень-червень 2024 року кількість вимог від іноземних врегулювальників за наслідками ДТП за участі українських водіїв за кордоном збільшилася на 12,78%, у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, та становила 8 028 штук. Загальна сплачена сума страхового відшкодування за такими вимогами становить 26 млн євро, що на 19,04% більше ніж за аналогічний період 2023 року. Таке зростання зумовлене загальним збільшенням середнього розміру збитку та частоти настання страхових випадків за кордоном у порівнянні з попереднім роком.

Джерело: МТСБУ

За І півріччя 2024 року найбільша кількість урегульованих вимог від іноземних врегулювальників стосувалася договорів quot;Зелена карткаquot;, укладених з СК quot;Українська страхова групаquot; – 1 715 штук, а загальна сума відшкодування за ними становить 5,6 млн євро.

Джерело: МТСБУ

Також значну кількість врегульованих вимог за договорами quot;Зелена карткаquot; мають страховики quot;ТАCquot;, quot;ГАРДІАНquot;, quot;КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУПquot; та quot;ПЗУ Українаquot;.

Джерело: МТСБУ

Варто зазначити, що кількість випадків ДТП за участі українських водіїв за кордоном значно зросла через збільшення терміну їх перебування в інших країнах. МТСБУ закликає не нехтувати страховим захистом за кермом, особливо, під час перебування за кордоном, адже сума можливих завданих збитків потерпілим неспівставна з вартістю поліса страхування. Нагадуємо, що оформити міжнародний сертифікат страхування quot;Зелена карткаquot; можна лише зі страховиком повним членом МТСБУ або його агентом.

Джерело:  МТСБУ
URL новини:  https://mtsbu.ua/news/post/u-2024-roci-ukrayinski-vodiyi-uklali-na-87-menshe-dogovoriv-mizhnarodnogo-strahuvannya-zelena-kartka-u-porivnyanni-z-2023-rokom

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес