На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

МТСБУ при переході на електронний формат сертифіката "Зелена картка" вирішило заручитися підтримкою НБУ

Версия для печати Версия для печати
09.12.2021 

Моторне (транспортне) страхове бюро України, враховуючи складність переходу міжнародних сертифікатів обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності "Зелена картка" в електронний формат вирішило заручитися підтримкою Національного банку України (НБУ), повідомили агентству "Iнтерфакс-Україна" в Моторному бюро.

Коли будуть українські чорно-білі сертифікати, поки що сказати важко. Питання обговорюється. Враховуючи його складність, вирішили заручитися підтримкою НБУ в частині можливості укладати електронні договори міжнародного страхування. НБУ розглядає проект документа, – йдеться у відповіді бюро на запит агентства.

При цьому зазначається, що чорно-білі сертифікати "Зелена картка" іноземних страхових компаній на автомобілі нерезидентів українські прикордонники повинні приймати. "Принаймні, скандалів щодо цього до нас не доходило", – зазначили в МТСБУ.

Як повідомлялося, згідно з рішенням Генеральної асамблеї Ради Бюро "Зелена картка" з 1 липня 2020 країни-члени бюро починають поступово застосовувати чорно-білий формат бланка міжнародного сертифіката "Зелена картка" для можливості роздрукування електронного поліса на звичайних принтерах.

Поліс на автомобіль може бути згенерований у форматі PDF, надісланий електронною поштою і обов'язково роздрукований у чорно-білому й односторонньому форматі А4.

Підтвердити наявність Green Card не можна з екрана мобільного телефону або іншого девайсу. Тільки роздрукований зразок має законну силу. Достовірність бланка встановлюється за номером або QR-кодом. У документ забороняється вносити правки або змінювати його первинний вигляд, інакше його буде визнано фіктивним.

Як повідомлялося, робоча група МТСБУ з цього питання розглядає шляхи технічної реалізації такого переходу для українського сегмента "Зелена картка". МТСБУ також співпрацює з Державною прикордонною службою України та МВС України для забезпечення безпроблемного в'їзду та пересування країною іноземних автовласників, які матимуть "чорно-білі" страхові сертифікати.

Міжнародна система страхування автоцивільної відповідальності Green Card функціонує з 1951 р. Основна мета – організація врегулювання претензій потерпілих у ДТП, що сталися за участю іноземних автомобілістів, відповідно до національного законодавства країни, де сталася пригода. До системи Green Card входять 48 країн.

Источник:  Iнтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес