На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

Страховики вдвічі зменшили ціну на поліси "Зеленої картки" заради захисту українських біженців

Версия для печати Версия для печати
01.03.2022 

В умовах військової агресії проти України страховики-повні члени МТСБУ (ті компанії, що мають право укладати договори міжнародного страхування "Зелена картка") прийняли рішення, що спростять страховий захисту наших громадян, які прямують за кордон на авто.

  1. Починаючи з 2 березня на період воєнного стану встановлюються спеціальні тарифи за договорами міжнародного страхування "Зелена картка" для легкових автомобілів (тип А) зі строком дії 15 та 30 днів, у розмірі 50% від діючих розмірів (у гривні).

    Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко прокоментовав: "Наші страховики сказали: "Бізнес будемо робити після перемоги, зараз треба допомогти людям".

  2. За умови відсутності паперових бланків "Зеленої картки" договори можуть оформлюватись у чорно-білих копіях або шляхом генерування pdf-файлів.

    Після оформлення договору та здійснення оплати, страховики внесуть дані про нього до Централізованої бази даних Моторного (транспортного) страхового бюро України та надішлють страхувальнику pdf-файл страхового сертифікату.

    МТСБУ підтвердило, що ЦБД Бюро працює безперебійно, інформація про укладені договори вноситься своєчасно, співробітники Держприкордонслужби мають змогу перевірити наявність та чинність сертифікату, як і раніше, шляхом запиту до ней.

28 лютого було повідомлено, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,що громадяни, що мають намір виїхати за кордон на власному автомобілі, можуть не мати полісів страхування "Зелена картка" на момент перетину кордону.

Це було вирішено в ході робочих нарад Національного банку України, Міністерства закордонних справ України, МТСБУ та відповідних органів Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії і Молдови. Кордони цих країн громадяни України можуть перетинати без полісів "Зелена картка".

Українські прикордонники також не вимагатимуть обов’язкової наявності полісу "Зелена картка" при перетину кордону в ці країни.

Автовласникам необхідно пам’ятати, що пересування автівкою по дорогах Європи вимагає наявності страхового покриття: або української "Зеленої картки" або внутрішнього полісу ОСЦПВ будь-якої країни-члени міжнародної системи "Зелена картка".

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/167909/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес