На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

В 2021 р. страховики ОСЦПВ здійснили рекордну кількість виплат постраждалим в ДТП

Версия для печати Версия для печати
21.03.2022 

МТСБУ оприлюднило показники діяльності ринку ОСЦПВ за 2021 рік. Кількість укладених договорів склала 9 млн. шт., збільшившись на 12,7% у порівнянні з 2020 р. Сума страхових платежів склала 7,2 млрд. грн. (+17,2%).

Страховики ОСЦПВ врегулювали шляхом здійснення страхових виплат рекордну кількість вимог – 173,4 тис. шт., попереднього 2020 р. їх кількість складала 140 тис. шт. Показник зріс на 17,9%. Сума виплат збільшилась на 28% і склала 3,6 млрд. грн.

Кількість вимог, врегульованих за європротоколом, зросла на 24,1% до показника 62,4 тис. шт. Сума виплат, здійснених за європротоколом, збільшилась на 33,5% і становила 672 млн. грн. Питома вага вимог, врегульованих за європротоколом у загальній кількості сплачених вимог склала 36%, а у загальній сумі виплат – 18,4%.

Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко прокоментував: "Зараз, в умовах війни я також раджу автовласникам у разі ДТП користуватись європротоколом. Це знизить навантаження на співробітників Національної поліції, дозволить запобігти виникненню заторів на дорогах, а отже – сприятиме підтримці нормального життя наших громадян ті захистові країни. Можна скористатись як паперовою версією європротоколу, яку мав надати страховик при укладанні договору ОСЦПВ, так і оформити електронний європротокол через веб-сторінку МТСБУ або допомогою застосунку "Мій поліс". Всі електронні сервіси МТСБУ наразі працюють".

В 2021 р. українські автовласники активно укладали договори ОСЦПВ в електронній формі. Кількість електронних полісів ОСЦПВ склала 4,5 млн. шт., це половина від загальної кількості договорів. Сума премій за електронними договорами в 2021 р. становить понад 3 млрд. грн.

"Зараз спільне завдання всіх страховиків ОСЦПВ та МТСБУ – забезпечити надання страхового захисту українським громадянам", – заявляє Володимир Шевченко. – "МТСБУ працює за умов військового часу, незважаючи на те, що значна частина співробітників Бюро знаходиться в евакуації в різних місцях України та навіть європи. Нещодавно ми відновили можливість отримати консультацію оператора, зателефонувавши до контакт-центру Бюро". Він зазначив, що більшість страховиків ОСЦПВ продовжує виплати страхового відшкодування, проте закликає з порозумінням поставитись до можливих незручностей чи затримок: "Частина співробітників компаній знаходяться в лавах ЗСУ чи територіальної оборони, частина – в евакуації або намагаються працювати в підвалах під обстрілами. Не завжди є нормальний зв’язок, чи наприклад, доступ до підписання банківських документів. Страхові компанії роблять все можливе, щоб виконувати свої зобов’язання".

Генеральний директор Бюро нагадав, що для українських автовласників страховики-повні члени МТСБУ (ті компанії, що мають право укладати договори міжнародного страхування "Зелена картка") прийняли рішення про зниження цін на "Зелену картку" на 50%, а також спростили процедуру укладання договору.

Значна частина європейських країн-сусідів України або безоплатно надає українцям поліси прикордонного страхування, або гарантує покриття можливих претензій з ОСЦПВ до власників незастрахованих українських автівок. Детальна інформація про це розміщена на сайті та Facebook-сторінці Бюро.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/168069/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес