На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

МТСБУ підтримує військовослужбовців, які стали учасниками ДТП

Версия для печати Версия для печати
30.05.2022 

МТСБУ з метою підтримки захисників і захисниць України прийняло рішення не стягувати регреси в судовому чи досудовому порядку з військових частин чи військовослужбовців ЗСУ в випадку, коли вони стали винуватцями ДТП, не маючи чинного полісу ОСЦПВ, та замість них відшкодування постраждалим було здійснено з фонду захисту потерпілих МТСБУ (згідно п.41.1.а Закону України "Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів").

Така норма діятиме на період воєнного стану та півроку після його закінчення. Також припиняється примусове стягнення коштів з військових частин або військовослужбовців ЗСУ по вже прийнятих судових рішеннях щодо стягнення компенсацій по регресних позивах.

Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко прокоментував: "МТСБУ з початку війни робить все можливе для підтримки українських громадян та ЗСУ. Наші захисники, військовослужбовці ЗСУ, зараз сконцентровані на головному завданні – обороні країни, тож ніщо не повинно відволікати їх від неї, навіть страхування. Компенсація всім постраждалим в разі настання ДТП, спричиненого військовослужбовцем ЗСУ, як завжди, буде здійснена з гарантійного фонду Бюро".

Володимир Шевченко нагадав, що за 2021 рік МТСБУ сплатило за водіїв, що стали винуватцями ДТП, не маючи чинного полісу ОСЦПВ, 183 млн. грн.

Довідка.

Згідно Закону України "Про ОСЦПВ" (ст.38, пп.2.1), страховики та МТСБУ мають право на стягнення регресної виплати з винуватця ДТП у наступних випадках:

дорожньо-транспортна пригода спричинена власником, водієм транспортного засобу, який не застрахував свою цивільно-правову відповідальність;

водій транспортного засобу заволодів ним за допомогою протиправних дій;

власник чи водій автомобілю керував у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції

МТСБУ нагадує, що в період військового стану громадяни України мають дотримуватись вимог закону "Про ОСЦПВ" щодо обов’язкової наявності чинного полісу страхування цивільної відповідальності.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/168626/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес