На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

Відбулись чергові Загальні Збори страховиків-членів МТСБУ

Версия для печати Версия для печати
26.01.2023 

Збори розпочались із Доповіді Дирекції про стан та показники ринку ОСЦПВ за 9 міс. 2022 р.

Було зазначено, що незважаючи на російську військову агресію, завдяки злагодженій роботі страховиків ОСЦПВ та МТСБУ, ситуація на ринку ОСЦПВ залишається стабільною.

За 9 міс. 2022 р. було укладено 5,2 млн. договорів ОСЦПВ (-23% у порівнянні з 9 міс. 2021 р). Сума страхових платежів склала 4,9 млрд. грн. (-5,8%). Страхові компанії врегулювали шляхом здійснення страхових виплат 82,8 тис. вимог (-34,3%) та сплатили постраждалим в ДТП понад 2 млрд. грн. відшкодувань за завдані збитки (-22,8%). Понад 60% договорів оформлюється в електронному вигляді. Також була відзначена безперебійна робота та активне використання інших електронних сервісів Бюро.

Кількість договорів страхування цивільної відповідальності автовласників за кордоном "Зелена картка" більше ніж в два рази (+110%) перевищила показник відповідного періоду 2021 р., склавши 1,2 млн. шт. 23% договорів міжнародного страхування було укладено в діджитальній формі. Сума премій за договорами "Зеленої картки" становить 2,9 млрд. грн. (+138%).

На Зборах було заслухано та прийнято до відома інформацію щодо законопроекту №8300 "Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", який 12 січня 2023 р. Верховна Рада підтримала в першому читанні за основу.

Також було внесені зміни до Порядку моніторингу діяльності страховиків-членів МТСБУ завдяки чому скоротяться строки подання інформації від страховиків до МТСБУ для підвищення оперативності формування фінансових та інших звітів для органів управління та контролю МТСБУ.

Питання про обрання нового складу президії МТСБУ було одноголосно перенесено на наступні Збори.

Учасники Зборів прийняли рішення про виключення із складу асоційованих членів МТСБУ страхової компанії "Український Страховий Стандарт" відкликанням (анулюванням) ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  https://mtsbu.ua/ua/presscenter/news/171680/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес