На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

Чи припиняє договір КАСКО свою дію, якщо клієнт пропустив обов'язковий платіж?

Версия для печати Версия для печати
16.11.2023 

І на що слід звертати увагу, якщо страховий поліс оплачується частинами

Страхові компанії, як правило, дають своїм клієнтам можливість обрати різні варіанти оплати полісів КАСКО. Стандартний спосіб – це оплата відразу всієї суми під час укладання договору. Але як альтернатива цю суму можна розділити на кілька платежів. Тобто, отримати від страховика своєрідну розстрочку з оплатою полісу – двічі на рік, раз на квартал чи щомісяця.

Зазвичай, якщо автовласник обирає опцію розбивки страхових платежів частинами, в договорах КАСКО вказується графік, згідно якого необхідно здійснювати сплату кожної частини.

"За кожним клієнтом закріплений персональний менеджер, який супроводжує його на всіх етапах дії договору. І в разі, якщо страхувальник обирає розбивку платежів з КАСКО, менеджер обов'язково заздалегідь нагадає йому про необхідність оплати, направляє посилання на оплату (QR-код) або виставляє рахунок. Всю комісію, пов'язану із здійсненням оплати страхового полісу, СК "Експрес Страхування" бере на себе"

Тетяна Щучьєва, директор СК "Експрес Страхування"

Однією з найпоширеніших причин несплати чергових платежів є невиконання клієнтами своїх зобов'язань, тобто їх свідомий вибір. "На щастя, відсоток таких випадків в нашій компанії невеликий", — коментує Тетяна Щучьєва.

Але дотримуватись цього графіка принципово. Якщо автовласник не перерахував страховику черговий платіж до конкретної крайньої дати, яка вказана у графіку, або платіж надійшов не в повному обсязі, договір КАСКО припиняє свою дію. Для того, щоб вийти з подібної ситуації із найменшими витратами нервів та часу, необхідно укласти новий договір зі страховиком.

Для цього автовласник має здійснити наступні кроки:

  • звернутись до представника страхової компанії;
  • надати автомобіль на огляд та підписати відповідний Акт огляду;
  • оплатити рахунок, який виставив страховик;
  • завізувати новий договір КАСКО.

Оформити новий поліс можна також у "віддаленому режимі". "Для клієнтів нашої компанії, які перебувають за кордоном, доступна послуга огляду автомобіля, підписання Акту огляду та договору страхування дистанційно, тобто онлайн", — говорить Тетяна Щучьєва.

Источник:  MIND
URL новости:  https://mind.ua/news/20265569-chi-pripinyae-dogovir-kasko-svoyu-diyu-yakshcho-klient-propustiv-obov-yazkovij-platizh

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес