На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Корпоративні новини / Корпоративні новини

Підсумки діяльності СК "ВЕЛТЛІНЕР" за 2023 р.

Версия для печати Версия для печати
25.03.2024 

2023 рік – це не лише другий рік воєнного стану в країні, це ще й рік великих випробувань та перевірки на витривалість. 2023 рік став ключовим у трансформації страхового ринку України перед початком великих змін, пов'язаних з імплементацією нового законодавства, у т.ч. – Закону України "Про страхування" та Закону України "Про фінансові послуги та фінансові компанії".

За 12 мiсяцiв 2023 року в ПрАТ "СК "ВЕЛТЛІНЕР" було укладено 11 137 договорiв страхування, з яких 7 914 (71%) – з фізичними особами та 3 223 (29%) – з юридичними особами. Надходження страхових платежів склали 47,5 млн. грн.

Зважаючи на виклики воєнного стану в Україні, спад активності страхування та зміни в виборі актуальних страхових продуктів споживачами, наша Компанія змогла не лише зберегти рівень страхових платежiв, а й напрацювати позитивну динаміку зростання надходжень, порівняно з аналогічним періодом 2022 року – на 4%, а 2021 року – на 9%. Варто зауважити, що Товариство не укладало протягом 2-х місяців нові договори страхування для вжиття заходів щодо декапіталізації та підвищення рівня капіталу платоспроможності Страховика. Тому, можна рахувати, що рівень отриманих страхових платежів за 12-ть місяців відповідає 10-ти місяцям активної роботи Товариства.

Найбільше страхових платежів було отримано за договорами КАСКО (добровільного страхування наземного транспорту) – це понад 64% портфелю Компанії, що свідчить про домінування даного продукту страхування поміж інших. За обсягами надходжень страхових платежів, після КАСКО варто відмітити такі види страхування, як:

  • добровільне страхування цивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів – понад 7% ,
  • добровільне страхування майна – майже 5%,
  • обов'язкове особисте страхування працівників пожежної охорони і членів добровільних пожежних дружин – понад 4%,
  • добровільне страхування медичних витрат – майже 4%.

Якщо говорити про співвідношення отриманих платежів по видам страхування, то маємо такі результати: добровільні – 90,8%, обов'язкові – 9,2%.

Сума страхових виплат за 12 мiс. 2023 року становить майже 15,4 млн. грн, рівень виплат склав 32%. Найбільше виплат від загальної суми страхових відшкодувань було за договорами: КАСКО, добровільного страхування медичних витрат, добровільного страхування цивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів. Наведені показники діяльності відображають прибуткову діяльність Компанії.

Станом на 31.12.2023р. фактичний запас платоспроможності Товариства становить понад 40,4 млн. грн., перевищуючи нормативний запас платоспроможності – у понад 5,2 раза. Страхові резерви станом на 31.12.2023р. склали понад 17,6 млн. грн. Зазначені показники свідчать про те, що Товариство виконує свої зобов'язання перед клієнтами за прийнятими ризиками в повному обсязі.

Безспірно, 2023 рік був непростим, але ПрАТ "СК "ВЕЛТЛІНЕР" сміливо приймає виклики 2024 року і впевнено будує плани на майбутнє, у т.ч.:

  • укрупнення та масштабування бізнесу на страховому ринку України;
  • оновлення команди компанії;
  • новий рівень послуг для наших клієнтів.

Дякуємо кожному нашому клієнту, агенту, співробітнику, партнеру за підтримку та довіру, за натхнення на нові звершення та зміни!

Впевнені, далі буде багато хороших новин!

Источник:  Велтлінер
URL новости:  https://www.velt.com.ua/homepage/novini/253-rezultati

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес