На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Страхування Unity розширено на всі судна з невійськовим вантажем

Версия для печати Версия для печати
01.03.2024 

Програма доступного страхування суден UNITY, яку реалізують Marsh McLennan і Lloyd's of London спільно з урядом України, значно розширюється. Застрахувати за програмою можна буде не лише морські перевезення зерна та інших важливих продовольчих товарів, але й судна, що перевозять усі невійськові вантажі, такі як залізна руда, сталь і контейнерні перевезення. Про рішення, що розширить експортні можливості України, оголошено 1 березня в Лондоні в рамках візиту до Великої Британії української делегації на чолі з Першим віцепрем'єр-міністром України – Міністром економіки України Юлією Свириденко.

"Розширення страхування на всі невійськові вантажі, такі як контейнерні перевезення, залізна руда, сталь, є надзвичайно важливим для України. Особливо з огляду на збільшення можливостей для експорту металургійної продукції, оскільки цей сектор сильно постраждав від повномасштабного вторгнення. У 2023 році порівняно з 2021 роком виробництво сталі в Україні скоротилося в 3,4 рази, а експорт металургійної продукції – в кілька разів. Також страхування суден може підтримати наші зусилля щодо збільшення обсягів експорту всіх несировинних продуктів. Оскільки зміцнення переробної промисловості та розвиток несировинного експорту є пріоритетами для Уряду для посилення економічної стійкості", — зазначила Юлія Свириденко.

За словами Юлії Свириденко, зокрема завдяки страховому інструменту UNITY ставки страхування на комерційному ринку знизились вдвічі. Ставка в рамках UNITY наразі складає 0,75% для агропродукції.

"Marsh McLennan віддано підтримує Україну – допомагає їй залучити глобальні інвестиції для відновлення країни та відновлення її та економіки. Ми раді розширити державно-приватне партнерство з українським урядом. Рішення забезпечить експортерам нижчі премії для перевезення ширшого асортименту товарів через чорноморські торговельні шляхи та великі економічні вигоди для України", – сказав своєю чергою президент і головний виконавчий директор Marsh McLennan Джон Дойл.

Джон Ніл, генеральний директор Lloyd's, додав: "Після вторгнення в Україну Lloyd's співпрацює з ООН, урядами, регуляторними органами та страховими компаніями, щоб підтримувати економіку та ланцюжки поставок, незважаючи на складні обставини. Нові партнерські відносини між державним і приватним секторами, включаючи розширення програми UNITY, є візитною карткою ринку Lloyd's, об'єднуючи експертів зі страхування та політиків разом для вирішення складних ризиків".

До страхового інструменту UNITY мають доступ усі міжнародні брокери, до яких можуть звернутися власники суден та українські експортери.

Програма UNITY, покликана забезпечити доступне страхування від воєнних ризиків постачання зерна та інших важливих продовольчих товарів у всьому світі, стартувала в листопаді 2023 року. UNITY пропонує страхування КАСКО та окремий захист і відшкодування (P&I) від воєнних ризиків за значно зниженими преміями, порівняно зі стандартними ринковими цінами. Крім зерна, UNITY тепер забезпечує покриття для іншої експортної продукції України, включаючи залізну руду, сталь, електрообладнання та корми для тварин.

Розроблений за результатами зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака механізм здешевлення страхування морських перевезень в територіальних водах України UNITY передбачає, зокрема, створення фонду компенсації першої частини збитків судновласникам і фрахтувальникам шляхом випуску державними українськими банками – Укрексімбанком і Укргазбанком –– резервних акредитивів, підтверджених німецьким DZ Bank.

Андеррайтери Lloyd's of London на чолі з Ascot та інші страхові компанії надають до 50 мільйонів доларів США на страхування КАСКО та P&I від воєнних ризиків. UNITY доступний для клієнтів усіх зареєстрованих брокерів Lloyd's of London, що забезпечує додаткову підтримку поточних гуманітарних зусиль і дозволяє пом'якшити тиск агресора на ланцюжки постачання і глобальну продовольчу безпеку.

Автор:  Юлія Свириденко
Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=7c28d77b-fb29-47aa-b159-6ecac2e437ea

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес