На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Уряд продовжує програму швидкої відбудови

Версия для печати Версия для печати
06.03.2024 

Дорожня карта для економіки

Одне з головних завдань уряду, за словами Прем'єра, – подальше посилення вітчизняної економіки. Дорожня карта тут складається з кількох пунктів. Перший – залучення інвестицій.

"Інтенсивно працюємо з партнерами для створення великої кредитної лінії для відновлення України та інтеграції з ЄС на п'ять років під 0%. Це кошти на будівництво, ремонт, логістику, освіту тощо", — сказав очільник уряду.

Він повідомив про ухвалене на засіданні розпорядження, яке відкриває можливість отримання позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку обсягом 1,5 мільярда доларів.

"Це допоможе нам і надалі допомагати бізнесу, нарощувати експорт, забезпечувати макрофінансову стабільність", — пояснив рішення Денис Шмигаль. Він повідомив про затвердження відповідною постановою умов позики від Канади. Це додатково 2 мільярди канадських доларів, які наша країна може отримати цього року.

Глава уряду акцентував на страхуванні інвестиційних проєктів: "Торік запровадили страхування міжнародних та українських компаній за допомогою Експортно-кредитного агентства. Залучили MIGA та DFC до страхування військових ризиків. За допомогою британських партнерів почали страхувати торгові кораблі, що йдуть чорноморським логістичним коридором. У підсумку змогли вдвічі знизити страховий тариф. Певні країни надали своїм резидентам страхові інструменти. Один з останніх кейсів – Шведське експортно-кредитне агентство (EKN) тепер приймає заявки на спеціальні кредитні гарантії для експорту в Україну. Працюємо, щоб таких рішень було якомога більше", — поінформував Прем'єр.

За його словами, Україна перебуває в постійному діалозі із союзниками для зміцнення нашої ППО. Це ще надійніше прикриє основні промислові центри держави. Денис Шмигаль сказав, що в уряду є розуміння пріоритетності галузей, куди залучати інвестиції насамперед. Це зокрема видобуток критичної сировини, повний цикл виробництва акумуляторів для електрокарів, хімічна промисловість, оброблення деревини, потокове скло, машинобудування.

Источник:  Урядовий кур'єр
URL новости:  https://ukurier.gov.ua/uk/articles/uryad-prodovzhuye-programu-shvidkoyi-vidbudovi/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес