На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Аграріям дозволили нове прийнятне забезпечення за кредитами

Версия для печати Версия для печати
09.04.2024 

Національний банк розширив перелік прийнятного забезпечення, вартість якого приймається до розрахунку кредитного ризику, включивши до переліку гарантії Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

НБУ зробив це з огляду на відкриття ринку землі для юридичних осіб в Україні та початок діяльності Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Крім того, НБУ підвищив коефіцієнти ліквідності окремих видів забезпечення, зокрема для землі сільськогосподарського призначення.

"Беручи до уваги оновлення законодавства в сфері страхування, Національний банк продовжив до 31 березня 2025 року право банків ураховувати вартість прийнятного забезпечення під час розрахунку кредитного ризику без наявності договору страхування предмета забезпечення", – йдеться у повідомленні НБУ.

Ці та інші зміни НБУ вніс до Положення про визначення банками розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями.

Також НБУ вніс зміни до Положення про організацію процесу управління проблемними активами в банках України, якими посилено контроль наглядової ради банку в разі делегування повноважень щодо підпорядкування підрозділу роботи з непрацюючими активами головному ризик-менеджеру.

"Зазначені зміни спрямовані на виконання оновленого законодавства України в цій сфері, створюють позитивні передумови для ширшого використання землі як ліквідного забезпечення за банківськими кредитами та збільшення кредитної підтримки сільськогосподарських виробників", – впевнені в НБУ.

Источник:  Фінансовий клуб
URL новости:  https://www.finclub.net/ua/news/nbu-dozvolyv-nove-pryiniatne-zabezpechennia-za-ahrokredytamy.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес