На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Коли в небо України здіймуться цивільні літаки

Версия для печати Версия для печати
21.04.2024 

Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів.

Українці продовжують обговорювати можливе відновлення польотів цивільної авіації в небі України.

Про це активно заговорили ще на початку березня, після заяви Олександра Кубракова, віце-прем'єра з відновлення – міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури. Він заявив, що Україна офіційно розпочала переговори з регуляторами США та ЄС, щодо відновлення пасажирських авіаперевезень.

Чому все залежить від страхових компаній

– Чи погодяться страхові компанії, яким належать літаки, дати згоду на виконання рейсів до України? Чи зросте і на скільки вартість таких авіаперевезень?

– Зверну увагу на те, що цивільні повітряні судна належать лізинговим компаніям або авіакомпаніям. Кожна лізингова компанія та авіакомпанія аналізує і оцінює ризики, а потім приймає рішення щодо здійснення польотів до України.

Необхідно зазначити, що для здійснення польотів експлуатант цивільного повітряного судна повинен забезпечити наявність страхового покриття зі страхування ризиків цивільної авіації. Експлуатант є відповідальним за проведення безпечної експлуатації повітряного судна та має застосувати всі необхідні заходи для забезпечення безпеки польотів, а також несе відповідальність за шкоду, заподіяну третім особам, під час здійснення польотів.

Страхова компанія, в свою чергу, може перестраховувати страховий ризик у перестраховиків, що впливає на кінцевий розмір страхового тарифу. Таким чином, оцінка вартості перевезень, яка орієнтована, виключно, на вартість страхового захисту, буде необ'єктивною.

Що чекають від авіакомпаній

– Які авіакомпанії вже готові до відновлення роботи у повітряному просторі України? Яка їх кількість?

– Окремі українські авіакомпанії на теперішній час виконують польоти поза межами повітряного простору України. У разі відновлення польотів із аеродромів України авіакомпанії проведуть аналіз ризиків польотів на цих аеродромах і маршрутах та приймуть рішення про відновлення польотів, виходячи з їхніх можливостей, інтересів та реальної готовності до цього з урахуванням усіх вимог авіаційного законодавства.

Автор:  Олександр Марущак
Источник:  ТСН.ua
URL новости:  https://tsn.ua/exclusive/koli-v-nebo-ukrayini-zdiymutsya-civilni-litaki-rozglyadayut-variant-kilkoh-aerodromiv-2561875.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес