На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Вантажообіг українських морських портів збільшився вдвічі у квітні

Версия для печати Версия для печати
15.05.2024 

Найбільше оброблено зернових вантажів – 6,3 млн тонн

Портовими операторами в морських портах України оброблено 9,91 млн тонн вантажів у квітні, що майже вдвічі перевищує показник аналогічного періоду 2023 року. Про це повідомляє пресслужба Адміністрації морських портів України.

Найбільше оброблено зернових вантажів – 6,3 млн тонн, проти 3,9 млн тонн у квітні минулого року.

Вантажообіг через український коридор у квітні становив 7,7 млн тонн, з яких 5,1 млн тонн – продукція українських аграріїв.

Загалом за січень-квітень 2024 року порти України обробили 37,7 млн тонн вантажів, порівнюючи з 22 млн тонн за цей період минулого року.

Україна в серпні 2023 року відкрила новий морський маршрут з Одеси, який замінив Чорноморську зернову ініціативу після того, як з неї вийшла Росія. Він дозволив Україні значно збільшити морський експорт.

За повідомленням Міністерства економіки, робота українського коридору дозволила загалом експортувати понад 13 млн тонн продукції у квітні, перевершивши показники лютого 2022 року. У грошовому вираженні експорт у квітні сягнув $3,3 млрд.

У Національному банку також підтвердили, що нарощування потужностей нового морського коридору дозволило компенсувати втрати від блокади кордону польськими фермерами.

  • З 1 березня 2024 року створений у листопаді 2023 року механізм страхування суден від військових ризиків, який отримав назву Unity Facility, почав діяти для всіх вантажів, зокрема для контейнерів, залізної руди та сталі.
  • У квітні Укрзалізниця вийшла на рекорд перевезень вантажів на експорт.
Автор:  Роман Бриль
Джерело:  LIGA.net
URL новини:  https://biz.liga.net/ua/ekonomika/transport/novosti/vantazhooborot-ukrainskykh-morskykh-portiv-zbilshyvsia-vdvichi-u-kvitni

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес