На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Вперше на Конференції з відновлення України представлена панель, присвячена культурній спадщині

Версия для печати Версия для печати
13.06.2024 

За три роки проведення міжнародної Конференції з відновлення України (Recovery Conference) вперше окремо буде порушуватися тема культурної спадщини. Україна не лише відбиває повномасштабну збройну агресію росії, а й протистоїть спробам окупантів стерти нашу культурну ідентичність.

Про це розповіла народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук.

"Вперше на Конференції представлена панель, присвячена культурній спадщині. Ми сподіваємося, що це дасть імпульс на отримання додаткових грантових коштів українським бюджетом на відновлення культурної спадщини. Це важливо у контексті того, що рф намагається стерти нашу культурну ідентичність, і ми точно не маємо дати слабину в цьому питанні. Показово, що дбайливе ставлення до культурної спадщини – це ще одна риса європейців", – зазначила політикиня.

За її словами, у рамках Конференції, яка зараз проходить у Німеччині, увага учасників зосереджена не лише на власне відновленні України. Обговорюється широке коло питань, зокрема тих, що стосуються військової допомоги нашій державі, розвитку економіки, інвестицій, а також євроінтеграції.

"Одна з важливих тем – це енергетичне відновлення. Президент Володимир Зеленський наголосив, що ми до зими маємо хоча б частково компенсувати втрачену електрогенерацію. Ми повинні зробити все, щоб залучити кошти та провести відновлення, це треба зробити децентралізовано, щоб росіянам було набагато складніше все зруйнувати. Також під час Конференції були підписані певні угоди, що стосуються гарантій для інвестицій та підтримки малого і середнього бізнесу. Важливим є страхування ризиків інвесторів, які заходять в Україну. Тут мають бути додаткові гарантії, які надаватимуться через Ukraine Facility Plan або ж окремі країни можуть створювати фонди для страхування своїх інвесторів", – зазначила парламентарій.

Вона додала, що гарний приклад подала Данія: вона вже створила спеціальний фонд, що страхує данських підприємців, які працюють в Україні й допомагають у відновленні Миколаївської області.

На думку народної депутатки, логічним продовженням Конференції було б рішення про надання нашій державі коштів із заморожених російських активів.

"Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підтвердила, що перші півтора мільярда євро Україна отримає в липні. Поки це тільки відсотки із прибутків заморожених російських активів. Ми чекаємо, щоб на засіданні G7 ця тема була розвинена й Україна отримала близько 50 млрд доларів, які можуть бути надані в рахунок майбутніх прибутків від заморожених активів росії", – наголосила Євгенія Кравчук.

Автор:  Євгенія Кравчук
Джерело:  Верховна Рада України
URL новини:  https://www.rada.gov.ua/news/news_kom/250648.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес