На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Інвестклімат, євроінтеграція, реформи. АПУ провела Перший інвестиційний форум

Версия для печати Версия для печати
14.06.2024 

6-7 червня 2024 року Асоціація правників України провела Перший Інвестиційний Форум. Упродовж двох днів цей захід був майданчиком для обговорення перспективних інвестиційних можливостей та вирішення юридичних викликів у сферах, які важливі для подальшого сталого розвитку України.

Марлена Херлі, керуючий директор зі страхування та перестрахування політичних ризиків Міжнародної фінансової корпорації розвитку (США), відзначила стійкість українського бізнесу на тлі війни. Вона наголосила, що її організація робить усе можливе для підтримки ключових секторів української економіки. Пані Херлі зазначила, що корпорація пропонує функцію покриття витрат, спричинених російською агресією проти України.

Божидар Джелік, керуючий директор та голова Lazard у Центральній та Східній Європі, СНД та Туреччині, висловив думку, що найкращими інвесторами в Україну зараз є ті бізнеси, які вже є в Україні, тому робота з ними принесе найбільший успіх. Експерт також вважає, що потрібно працювати над окремим страхуванням бізнесу в умовах війни.

Анна Бабич, виконавча партнерка AEQUO, поділилася інформацією про останні правові зміни, які можуть вплинути на інвестиційний клімат в Україні. Зокрема, вона розповіла про інструменти, якими український уряд підтримує та стимулює інвестиції під час повномасштабної війни. Серед останніх позитивних зрушень у цьому напрямі пані Бабич згадала зміни до закону про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями, ухвалення закону щодо страхування інвестицій від воєнних ризиків та послаблення Національним банком України валютних обмежень, зокрема дозвіл на репатріацію "нових" дивідендів.

Олександр Крижанівський, директор ТОВ "Універсальні страхові брокери і консультанти", розповів про перспективи страхування від воєнних і політичних ризиків в Україні та можливості для іноземних і національних інвесторів у цій галузі.

Ольга Ковальчук, керівниця відділу фінансів та інвестицій Goldbeck Solar , гіганта сонячної генерації, який "зайшов" в Україну під час війни, поділилася міжнародним досвідом: "Проекти та інвестиції мають бути гарантовані страховими проєктами. Має бути відповідне структурування фінансів та вирішення питання корпоративних договорів закупівлі електроенергії (PPA). Дуже важливе внесення змін до ЗУ про державну підтримку інвестицій, де має фігурувати й відновлювана енергетика".

Джерело:  Інтерфакс-Україна
URL новини:  https://interfax.com.ua/news/press-release/993645.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес