На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Асоціації страховиків наполягають на уточненні умов бронювання ключових співробітників СК

Версия для печати Версия для печати
15.07.2024 

Асоціація "Страховий бізнес" (АСБ) і ЛСОУ просять депутатів передбачити в законодавстві про мобілізацію можливість бронювання військовозобов'язаних керівників і співробітників підприємств, які обіймають посади або виконують найбільш критичні та ключові функції, обов'язкові для цих підприємств за законодавством.

Відповідний лист страхових об'єднань направлено до комітетів Верховної Ради, повідомляється в інформації АСБ.

У листі наголошується, що Національний банк відносить, зокрема, страховиків (що входять до 1 або 2 групи суспільної важливості) до критично важливих підприємств. За інформацією НБУ, наразі до таких належать лише 20 страхових компаній із 95, що працюють на ринку.

"Для компаній, що не входять до 1 або 2 групи, важливо передбачити можливість бронювання керівників і ключових співробітників, обов'язковість функцій яких передбачена законами та нормативними актами", – підкреслює генеральний директор асоціації "Страховий бізнес" В'ячеслав Черняховський.

За його словами, новий закон "Про страхування" (п.3 ст.34) прямо вказує, що "страховик зобов'язаний забезпечувати безперервне виконання його ключових функцій". Тому представники ринку особливо наголошують на необхідності бронювання співробітників СК, які виконують найбільш критичні для безперервної роботи страховиків функції. У списку таких посад зазначено керівника, його заступників, інших членів виконавчого органу та посадових осіб, фінансового директора/головного бухгалтера, а також відповідальних за фінансовий моніторинг, ризик-менеджмент, комплаєнс, внутрішній аудит, ІТ, врегулювання збитків, актуарну функцію страховика тощо. При цьому підкреслюється неможливість заміни або сумісництва таких функцій або посад.

"Йдеться про реально дуже незначну кількість осіб (9-15 на кожну невелику страхову компанію), мобілізація яких ніяк не вплине на обороноздатність країни. У страхових компаніях кожну важливу функцію виконує всього одна-дві людини", – зазначає Черняховський.

У листі підкреслюється, що відсутність можливості у страховиків забронювати ключових співробітників призводить до значного зростання ризику припинення їхньої безперервної діяльності і, як наслідок, – санкції з боку регулятора. За словами бізнес-спільноти, будь-якої миті можуть бути мобілізовані навіть керівники СК зі значним рівнем знань і досвіду, які відповідають усім критеріям ділової репутації та рівня кваліфікації, пройшли співбесіду та погоджені Національним банком України. Така ситуація ставить під загрозу не тільки стабільність роботи страхових компаній, а й їхніх клієнтів, а це мільйони фізичних і десятки тисяч юридичних осіб.

Джерело:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес