На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Україна та ЄБРР обговорили розширення співпраці для залучення інвестицій та фінансування енергетичних проектів

Версия для печати Версия для печати
17.07.2024 

Мінекономіки та ЄБРР обговорили пріоритети своєї співпраці, ініціативи для стимулювання залучення інвестицій в Україну та можливості з розширення портфелю Банку в секторі енергетики, що наразі потребує термінового відновлення.

Про це йшлося під час зустрічі Першого заступника Міністра економіки України Олексія Соболева з делегацією Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) на чолі з керуючим директором ЄБРР в Україні та Молдові Арвідом Тюркнером, яка відбулася 15 липня. Участь у заході також взяв заступник Міністра Володимир Кузьо, представники ЄБРР – заступник Голови Представництва Ірина Кравченко, Асоційований Директор Ольга Юріївна Єрьоміна, директорка Анна Тернер.

quot;Уряд вдячний ЄБРР за підтримку економічних реформ та проектів з відновлення і розвитку України. Ми зацікавлені у подальшому розширенні нашої співпраці для залучення додаткових ресурсів в країну, зокрема для втілення проектів у енергетичній сфері, що є пріоритетом Уряду. Серед ключових напрямів співпраці, які ми бачимо – посилення роботи щодо страхування від військових ризиків, збільшення різноманітності доступних фінансових інструментів, включаючи для розвитку ринку гуманітарного розмінування та залучення міжнародних інвестицій в Українуquot;, – зазначив Олексій Соболев.

Сторони обговорили співробітництво в рамках Ukraine Investment Framework, другого компоненту програми фінансової підтримки від ЄС Ukraine Facility. Зокрема, в результаті підписання Банком угод про фінансування та попереднє фінансування під час конференції з відновлення України (URC) у Берліні 11-12 червня ЄБРР розширив доступний обсягу фінансування в Україні під час війни до 4,5 млрд євро.

Також Мінекономіки працює над централізованою підтримкою бізнесу, і, в тому числі, приватного сектору та наприкінці липня випустить Посібник – покрокові інструкції щодо доступних інструментів фінансування (проектне фінансування, банківське кредитування, інструменти розподілу ризиків, доступні гранти та технічна допомога) для усіх типів бізнесу, а також усі необхідні контакти з міжнародними організаціями, українськими підприємствами та потенційними новими бізнесами на ринку.

Сторони також обговорили співпрацю в рамках створення Project Preparation Facility, над запуском якого працює Уряд для збільшення кількості готових для залучення фінансування проектів. Це дозволить збільшити кількість проектів, яким буде доступно в тому числі фінансування від ЄБРР та інших МФО, що вже стали партнерами в програмі Ukraine Facility.

Джерело:  Мінекономіки
URL новини:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=b0091ec0-ca30-4d6a-9a2e-9ab7ed26fae2

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес