На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Експортно-кредитне агентство: Страхування інвестицій від воєнних ризиків

Версия для печати Версия для печати
18.09.2024 

Міжнародний форум "Business & Legal Infrastructure Forum" із питань захисту та відновленню інфраструктури відбувся в Києві 14 вересня 2024 року. Учасники обговорили екологічні, соціальні та економічні аспекти в Україні та світі.

Оксана Очеретяна, заступниця голови правління ПрАТ "Експортно-кредитне агентство", виступила з доповіддю "Страхування прямих інвестицій в Україну від воєнних та/або політичних ризиків".

Вона зазначила, що в основному арсеналі агентства наразі – страхування. "У 2022 році відбулися зміни в законодавстві, законодавець 24.03.2022 року прийняв необхідні зміни.

З 2022 року почалась почалася активна робота, це страхування експортних кредитів і страхування зовнішньоекономічних договорів. Страхування експортних кредитів наразі в топі того, чим користуються українські експортери. Це завдяки тому, що договір страхування експортно-кредитного агентства визнаний НБУ як прийнятний вид забезпечення з коефіцієнтом 0,85", – зауважила Оксана Очеретяна.

В листопаді минулого року законодавством було розширено перелік видів діяльності, які може здійснювати експортно-кредитне агентство. Зокрема, додано два нових види діяльності: страхування інвестиційних кредитів і страхування прямих інвестицій в Україну.

"У травні 2023 року ми запропонували два нових продукти. Це страхування прямих інвестицій в Україні від воєнних та політичних ризиків, тут ми захищаємо інвестора-страхувальника і кошти, які він вклав, а не об’єкт інвестування чи майно. Другий продукт – страхування інвестиційних кредитів",

– наголосила Оксана Очеретяна

Чим відрізняється експортний кредит від інвестиційного? В експортному кредит надається на реалізацію конкретного зовнішньоекономічного договору.

Інвестиційний кредит відрізняється тим, що тут не вимагається наявності зовнішньоекономічного договору, оскільки тут може бути залучення фінансування від українського банку на те, що буде створено.

Як зазначила Оксана Очеретяна, важливо, щоб все закінчувалося експортом. Експортом саме тих товарів, які ми маємо право підтримувати. За цим продуктом вже укладено перший договір.

Форум підсумував необхідність активних дій від усіх секторів суспільства для відновлення інфраструктури, поліпшення інвестиційниого клімату й реалізації інфраструктурних проєктів.

Джерело:  PRAVO.UA
URL новини:  https://pravo.ua/iiii-business-legal-infrastructure-forum-eksperty-obhovoryly-osoblyvosti-zakhystu-ta-vidnovlenniu-infrastruktury/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес