На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Експортно-кредитна агенція Польщі KUKE вперше застрахувала польські інвестиції в Україні

Версия для печати Версия для печати
27.09.2024 

Експортно-кредитна агенція Польщі KUKE вперше застрахувала виробничий комплекс польської компанії в Україні. Вартість застрахованого об'єкта перевищує 45 мільйонів доларів.

Це перша співпраця між KUKE та агенцією з гарантування інвестицій Групи Світового банку MIGA після підписання меморандуму про взаєморозуміння на Ukraine Recovery Conference 2024 в Берліні за участі Міністерства економіки України.

"Ця угода є важливим сигналом для потенційних інвесторів, що вкладати в українську економіку можна і потрібно вже зараз. Адже ми маємо як інструменти підтримки інвесторів, так і розгалужену інфраструктуру страхування від воєнних ризиків. Наш наступний крок – це комплексна загальнодержавна система страхування від воєнних ризиків, яка допоможе отримати доступне страхування не тільки для приватного сектора, а й для населення", – зазначила Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Страхування політичних ризиків, надане MIGA та перестраховане KUKE, покриває потенційні втрати, зокрема, пов’язані з ризиками війни. Катаржина Ковальська, заступниця генерального директора KUKE, зазначила, що ця знакова операція є першим випадком страхування польських інвестицій в Україні з початку повномасштабної війни.

Зокрема для KUKE це також перша перестрахувальна операція щодо політичних ризиків, пов’язаних з іноземними прямими інвестиціями в Україну, здійснена для інвестора. Це також перша в історії перестрахувальна операція, укладена з багатосторонньою фінансовою інституцією.

Джерело:  Мінекономіки
URL новини:  https://me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=b59df9d7-4b60-431e-be64-ff5e5b2d7ed1

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес