На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Страховий ринок одностайно підтримав проект законодавчих змін у сфері обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності

Версия для печати Версия для печати
04.09.2015 

Страховики-члени МТСБУ підтримали проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" (далі – проект закону) та звернулись до народних депутатів Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності з проханням підтримати саме цей документ як єдиний проект, що погоджений та підтримується представниками страхового ринку.

Обговорення проекту закону відбулось у рамках семінару-наради страховиків-членів МТСБУ, що відбулась 3 вересня 2015 року. "Ми готові проводити законодавчі зміни ринку страхування автоцивільної відповідальності, адже вони давно назріли. Документ, який ви розробили має соціальну спрямованість і дозволить знизити напругу серед тисяч потерпілих, які розраховують на виплату страхового відшкодування. Проте, нам з вами необхідно досконально його вивірити, аби цей законопроект був підтриманий народними депутатами, як такий, що орієнтований на покращення добробуту людей", - наголосив на відкритті наради Олександр Жолобецький, народний депутат України, Голова підкомітету з питань страхової діяльності Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності.

У процесі дискусії страховики розглянули основні положення законопроекту в частині впровадження електронного полісу, прямого врегулювання, корпоративного управління МТСБУ та змін до порядку проведення регламентних виплат. До МТСБУ було надано ряд уточнень та зауважень до законопроекту. Зокрема, страховики наполягали на чіткому визначенні моменту, коли договір ОСЦПВ, укладений у електронній формі, набирає чинності – з моменту внесення запису до ЦБД МТСБУ чи з моменту оплати. Уточнення потребує і порядок прямого врегулювання страхових подій – участь у цьому проекті буде добровільною чи обов'язковою, і яким буде механізм визначення суми страхового відшкодування.

Представники страхового сектору приділили особливу увагу питанням корпоративного управління, наголосивши на недопущенні втручання народних депутатів та чиновників у питання управління фондами МТСБУ. Проте, важливим на думку авторів проекту закону є нагляд за формуванням і розпорядженням коштами фондів МТСБУ з боку Нацкомфінпослуг, як регулятора ринків фінансових послуг.

У резолюції семінару-наради його учасники підтримали в цілому проект закону та вирішили докладати спільних зусиль для популяризації новацій законопроекту, роз'яснювати його положення учасникам страхового ринку, сприяти його реєстрації, прийняттю та затвердженню Верховною Радою та Президентом України.

Учасники семінару-наради дійшли спільної думки щодо необхідності звернутися до Верховної Ради України з проханням зняти з розгляду Законопроект №2122а та №2122а-1 як такі, що не сприяють розвитку обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

"Проведений семінар-нарада ще раз підкреслив готовність учасників страхового ринку України і надалі наполегливо працювати в напрямку посилення захисту як страхувальників – клієнтів, так і потерпілих за наслідками ДТП, насамперед, шляхом прийняття відповідних законодавчих змін", - підсумовуючи зазначив Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/114718/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес